Yıldız Dağında Teleski ve Telesiyej Heyecanı

Yıldız Dağında Teleski ve Telesiyej Heyecanı

Sivas’ın kış turizmine katkı sağlaması ve bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Daha önce Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı onaylanan projede kamulaştırma çalışmalarında da yol alınması ile birlikte mekanik tesislerin kurulma çalışmaları başladı.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 20 Mart 2013 Çarşamba günü saat 14: 00’de ihalesi yapılacak olan Yıldız Dağı Teleski ve Telesiyej Tesisleri Yapımı işi ile yıllardır özlemle beklenen proje start almış olacak.

250 günde tamamlanması planlanan yapım işinde, saatte 1000 ve 1200 kişi kapasiteli 2 adet Telesiyej ve 1 adet Teleski’den oluşan mekanik tesis ile kayma yüzeylerinde kullanılacak kar üstü pist hazırlama aracı ve kar motoru yer alacak.

Günübirlik tesisler içinde çalışmaların sürdüğü projede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması durumunda 2014’ün ilk aylarında mekanik tesislerin makaraları dönmeye başlayacak.

Yıldız Dağı Kayak ve Kış Turizm Merkezi’ni Sivas’a en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini belirten Genel Sekreter Salih Ayhan, “Mekanik tesisler proje ve uygulama ihalesi birlikte yapılacak. Ödenekte sorunumuz yok. Şu an Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızda ciddi bir kaynak ayırıyor. Kamulaştırma işlemleri ile de önemli bir yol kat ettik. Yöredeki vatandaşlarımızla anlaştık, evrak işlemleri sürüyor. İdaremizin yoğun bir iş trafiği var. Projelerimizin hayata geçmesinde Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz başta olmak üzere milletvekillerimize ve işlerimizin takipçisi olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi. – SİVAS

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*