Ziganada Kayak Keyfi Başladı

Ziganada Kayak Keyfi Başladı :Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağı’ndaki Gümüş Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak keyfi başladı.

Günün ilk saatlerinden itibaren özellikle Karadeniz sahilindeki şehirlerden bölgeye akın eden vatandaşların yanı sıra Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayakçıları da sezonun ilk gününü Zigana’da geçirdi. Sporcuların yanı sıra vatandaşların kızakları ve poşetleriyle renk kattığı Zigana Gümüş Kayak Merkezi’ne akşam saatlerinde çocukları ile birlikte gelen Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, önce kar motoruna bindi, ardından da sürücü koltuğuna geçti. Kar motorundan indikten sonra bunun ayrı bir keyif olduğunu dile getiren Vali Mayda, “Zigana Kar Merkezi’nde hem kaymanın hem de kar motorunu sürmenin ayrı bir keyfi var. Bunu tavsiye ediyoruz. Ayrı bir keyif” dedi.

Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yakut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve tesis işletmecilerden mekanik tesis ve son durumla ilgili bilgi alan Vali Mayda, bölgede bulunan Kürtün Kaymakamı Enver Özderin ve İl Genel Meclisi üyesi Mesut Şen’le birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Zigana Dağı’nda 600 metre uzunluğunda mekanik tesis bulunduğunu ifade eden Vali Mayda, burada saatte 850 kişiye hizmet verildiğini belirterek, tüm kayak severleri Zigana Dağı’na hem eğlenmeye hem spor yapmaya davet etti. Vali Mayda, Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Süleymaniye Kış Turizm Merkezi’ni de faaliyete geçirdikten sonra Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından kayakçıları Gümüşhane’de ağırlamak istediklerini dile getirdi.

Spor yaparken amacın hem eğlenmek hem de spor yapmak olduğunu dile getiren Vali Mayda, “Sporun temel hedefi sağlıklı bir vücuda sahip olmaktır. Bunu yaparken risklerden uzak durmamız gerekiyor. Kar sporunun en büyük riski de çığ tehlikesidir. Ona yönelik tedbirlerin alınması ve her türlü uyarılara riayet edilmesi gerekiyor. Herhangi bir acı olaya yol açılmaması açısından bütün sporcularımıza, bütün kayakçılarımıza önlemleri aldıktan sonra bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Zigana Gümüş Kayak Tesisleri işletmecisi Mehmet Eroğlu ise, kar yağışının kış turizmini canlandırdığını belirterek, sezona hazırlıklı girdiklerini ve herhangi bir eksiklerinin olmadığını söyledi. Kar yağışının hem kendilerini hem de kayak severlerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Eroğlu, tesisin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını, kayak, kızak, kar botu, kayak motoru gibi tüm malzemelerin hazır olduğunu dile getirdi.