Zincirlikuyu – Altunizade – Çamlıca Arası Teleferik Projesi Maliyet ve şartname hazırlık çalışmaları sürdürülüyor

İstanbul B. B. Zincirlikuyu – Altunizade – Çamlıca Arası Teleferik Projesi Maliyet ve şartname hazırlık çalışmaları sürdürülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek olan, “ Zincirlikuyu – Altunizade – Çamlıca Arası Teleferik Projesi” ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; daha önce açıklanan ve Etiler’den başlayıp, Çamlıca’da bitmesi planlanan ilk teleferik hattının da Zincirlikuyu’dan başlamasına karar verildi. Zincirlikuyu – Altunizade – Çamlıca arasında yapımı planlanan hattın uzunluğu 8 km olacak. Hattın 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Yapım ihalesi ile ilgili maliyet ve şartname hazırlık çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaların tamamlanması ve gerekli onayların alınmasından sonra bu yılın sonlarına doğru ihale ilanı yapılması bekleniyor.

Yetkililer, projenin finansmanı ile ilgili konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını kaydettiler. İhaleye ait şartnameler ilanın yayımlanmasından sonra bedeli karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan temin edilebilecek.

Ref.: Yatırımlar Dergisi 1145/26 Ağustos 2013 (ŞB)

Kaynak : www.yatirimlar.com