2 Bin Rakımda Kar Festivali Başladı

2 Bin Rakımda Kar Festivali Başladı :Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda bu yıl ilk defa düzenlenen Kar Festivali başladı.

Ordu Valiliği’nce düzenlenen ve iki gün sürecek olan festivale AK Parti Milletvekili İhsan Şener, Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin Avcı, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin Avcı, festivale katılan ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan Ordu Milletvekili İhsan Şener, Çambaşı Kayak Merkezi’nin Karadeniz ve Türkiye’nin en büyük en önemli kayak tesisi olacağını söyledi.

Festivaller toplumsal olarak insanların kaynaşmasını sağladığını belirten Milletvekili Şener, “Kar festivalinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Festival yüz yıllarca sürmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki yıl festivali kayak merkezinin açılışını gerçekleştirerek orada yapmak ve Çambaşı’nın dünyada söz sahibi bir kayak merkezi olması için çalışmalarımız sürecek. Kayak merkezinin eksikleri için gerekli ödenekleri sağlıyoruz. Kısa sürede bitirilerek hizmete açılacak. Halkımızın hizmetine sunulacak. Festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında sahneye çıkan sanatçı Zeynep Başkan katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatırken, çeşitli yarışmalarla vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Öte yandan Ordu Milletvekili İhsan Şener, vatandaşlarla sohbet etti, kayak motoru kullandı.