29 Ekim’de Bayrağını getiren herkese Uludağ teleferik ücretsiz

29 Ekim’de Bayrağını getiren herkese Uludağ teleferik ücretsiz:29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle, Bursa’da 50 yıl sonra yenilenen ve Uludağ’ın Sarıalan’a kadar olan etabına ulaşımı sağlayan teleferik sisteminden ücretsiz olarak faydalanacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Cumhuriyet Bayramı’nda şanlı bayrağını getiren herkes teleferikten ücretsiz olarak Uludağ’a çıkabilecek.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen ve 7 Haziran’da yolculu seferlere başlayan teleferik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olarak hizmet verecek. Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik, yenilenen yüzüyle saatte bin 500 yolcu kapasitesiyle 7 Haziran’da yolculu seferlere başlamıştı. Sabah saat 08.00 ile akşam 22.00 arasında hizmet veren ve 19 – 20 saniye aralıklarla kalkan 8’er kişilik vagonlarla bekleme derdini ortadan kaldıran teleferiğin ikinci etabı ise yılbaşında devreye gireceği bildirildi. Şimdilik Bursa ile Sarıalan arasında hizmet veren teleferiğin ücreti ise 20 lira.

İHALEYE ÇIKARKEN 300 BİN YOLCUYU GARANTİ ETMİŞTİK AMA 4 AYDA YOLCU SAYISI 450 BİNİ GEÇTİ

Teferrüç İstasyonu’nda basın toplantısı düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleye çıkarken ihaleye giren firmalara yılda 300 bin yolcu taşınabileceğini garanti ettiklerini hatırlattı. Başkan Altepe, şunları kaydetti: “Teleferiğimiz 4 ay içinde 450 bin yolcu taşındı. Ortaya koyduğumuz 300 bin hedefini, dört ayda geçti. Eğer 250 bin yolcuda kalınsaydı 50 bin yolcunun parasını belediye olarak biz ödeyecektik. Gerçekten teleferik yolcularının yüzde 80’i turist ve özellikle Arap turistler. Bursalıların binme oranı yüzde 20. Bu da turizmin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Cumhuriyet Bayramı sebebiyle teleferik Türk bayrağını getiren herkese ücretsiz binebilecek. Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul’un önerisi ile Uludağ’a çıkmayan vatandaşlarımızın Uludağ’a çıkması için güzel bir organizasyon yaptık. Bursalıları Cumhuriyet Bayramı boyunca Uludağ’a ücretsiz olarak taşıyacağız. Şanlı bayrağını getiren her vatandaşımız Uludağ’a ücretsiz olarak çıkabilecek.