Afad Ekipleri Abalı Kayak Merkezinde tatbikat yaptı

Afad Ekipleri Abalı Kayak Merkezinde tatbikat yaptı :Van’da Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Abalı Kayak Merkezi’nde tatbikat gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen çığ tatbikatı, bu yıl da kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Abalı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının bir metreyi aştığı bölgede, arama kurtarma köpeği “Naz”ın da katılımıyla yapılan tatbikatta, çığ altında kalan 2 kişi kurtarıldı. Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibinde görevli 2 kişinin, karda açılan çukurlara girmesiyle başlayan tatbikatta, ekipler, kar altındakilerini kurtardı. 30 dakika içersinde karla kaplı alanda çalışma yapan ekipler süresince karla kaplı yerlerini tespit ettikleri kişileri çıkardı. Ekipler, senaryo gereği yaralı halde bulunan vatandaşları daha sonra motorlu kar aracıyla ambulansa ulaştırdı.

AFAD Eğitim ve Halka İlişkiler Birim Amiri Erdal Kan, gerçeği aratmayan 2014 yılının ilk çığ tatbikatının başarıyla sonuçlandığını belirterek, bölgede uzun süren kış mevsiminde çok sık karşılaştıkları çığ olaylarına hazırlıklı olmak amacıyla yaptıkları tatbikatın başarılı geçmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.