AFAD Ekiplerinin Uygulamalı Eğitimleri Gerçeği Aratmıyor

AFAD Ekiplerinin Uygulamalı Eğitimleri Gerçeği Aratmıyor :Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin olası bir doğal afete anında müdahale etmek için aldığı uygulamalı eğitimlerde gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor Deprem, sel, çığ gibi doğal afetlere müdahalede zamanla yarışan sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri, aldıkları eğitimlerle kendilerini yenileyerek, olası bir afette can ve mal kaybını asgari seviyeye indirmeyi amaçlıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin olası bir doğal afete anında müdahale etmek için aldığı uygulamalı eğitimlerde gerçeği aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

Deprem, sel, çığ gibi doğal afetlere müdahalede zamanla yarışan sivil savunma arama ve kurtarma ekiplerinin, en büyük amacı aldıkları eğitimlerle kendilerini yenileyerek, olası bir afette can ve mal kaybını asgari seviyeye indirmek.

Konaklı Kayak Merkezi’nde çığ eğitimi gören ekiplerin eğitimlerinde ise gerçeği aratmayan görüntüler yaşanıyor.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Amiri Zafer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin temel amacının kısa sürede en doğru müdahaleyi yapabilecek ekibi oluşturmak olduğunu söyledi.

Bölgenin en iyi uzman kadrosuna sahip olduklarını belirten Özcan, şöyle konuştu:

“Yıl içerisinde beirli periyotlarla uygulamalı eğitimler görüyoruz. Bazı eğitimler salonda bazıları ise özel olarak hazırladığımız olası bir afet anındaki ortam halini yansıtan yerlerde oluyor. Bilindiği üzere bölgemiz deprem, sel ve çığ gibi doğal afetlerin sık karşılandığını bir yer. Elbette doğal afetlerin yaşanmasını kimse istemez. Ancak olası bir afet anında kısa sürede en doğru müdahaleyi yapmak için donanımlı birer ekip oluşturmamız gerekiyor. Bu nedenle arkadaşlarımız gecelerini gündüzlerine katarak, sürekli eğitim görüyorlar ve bu eğitimler sayesinde tam donanımlı uzman bir ekip ortaya çıkıyor.”

Özcan, eğitimlerin aynı zamanda personelin kendini uzmanlaştırması açısından önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yıl içerisinde yaptığımız uygulamalı eğitimler sayesinde sürekli kendini yenileyen ve dinamik bir kadroya sahip birliğimize yeni katılan arkadaşlarımzın da böylece daha çok uzmanlaşması sağlanıyor. Eğitimlerin verildiği alanlarda bizim için çok önemli. Uygulamalı eğitimlerde ne kadar çok başarılı olursak, olası bir afette ortaya koyacağımız başarı da o kadar artar. Yaptığımız çığ eğitimi ise gerçekten üst düzey bir başarı var. Arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı eğitimde arkadaşlarımızın olaya müdahaledeki başarısı bizleri mutlu etti.