Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencilerinin Kayak Keyfi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencilerinin Kayak Keyfi :Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ‘Ben de Kayak Kayabiliyorum’ projesini kapsamında ilk kez kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Okul Öncesi bölümleri öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu’nun gerçekleştirdiği ‘Ben de Kayak Yapabiliyorum’ projesi kapsamında Ağrı Küpkıran Kayak Merkezi’nde kayak yaptı. Rektörlük tarafından verilen araçlarla kayak merkezine giden öğrencilere, burada ilk olarak usta öğreticilerden kayak eğitimi verildi. Eğitim sonrası kayak takımları ile kayak yapan öğrenciler, ilk kez kayak yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu, proje ile öğretmen adaylarına kent merkezinde yer alan kayak merkezinin imkânlarından yararlanarak kişide irade, dikkat, kararlılık ve kendine güven sağlamasına neden olan kayak sporunu öğretmeyi, kışın çileli bir mevsim olmadığını, ondan da spor adına yararlanılabileceği bilincine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.