Akdağ Kayak Merkezi ‘ne 84 Milyonluk Teleferik Projesi

Akdağ Kayak Merkezi ‘ne 84 Milyonluk Teleferik Projesi :Samsun’un Ladik İlçesi’nde Belediye Başkanı AK Partili Selim Özbalcı, Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için 84 milyon TL’lik teleferik projesi hazırladıklarını söyledi. Başkan Özbalcı, projenin ilçede hem kış sporlarını hem de yayla turizmini olumlu etkileyeceğini söyledi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 1800 metre rakımlı Akdağ için teleferik projesi hazırladıklarını söyledi. Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde 2010 yılında 1675 metrelik kayak pisti ve 1300 metrelik de telesiyej yapıldığını belirten Özbalcı, ilçe merkezinden kayak merkezine ulaşımda problem yaşandığını ifade etti. Karayoluyla ilçeden kayak merkezine ulaşımda sorun ile karşılaşıldığını belirten Özbalcı, şöyle konuştu:

“Akdağ’da kış ve yazın ulaşımın sağlanarak turizmin geliştirilmesi için bir teleferik projesi hazırladık. 4 kilometre uzunluğundaki teleferik projesinde 12’şer kişilik 10 kabinden oluşacak. Yaz kış teleferik kullanılacağı için Akdağ’a ulaşım da daha kolay olacak. Maliyeti 84 milyon TL. Ladik çok güzel bir kayak merkezine sahip. Yapılan teleferik projesinin ilçemiz ve kentimize büyük katma değer sağlayacağını düşünüyoruz.”

Ladik Kayak Merkezi’ne Samsun’un yanı sıra Amasya, Ordu, Sinop ve Çorum’dan da sporcuların geldiklerini belirten Başkan Özbalcı, Akdağ’ın kayak ve yayla turizmi için bir çekim noktası olduğunu anlattı. Başkan Selim Özbalcı, şöyle devam etti:

“Bu avantajın kullanılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Bu noktada teleferik projesini çok önemsiyoruz. Tabi belediyemizin kendi imkanlarıyla bunu yapmamız mümkün değil. Projeye destek olunması için Gençlik ve Spor Bakanımızdan destek istedik. Kendisine projeyi anlattık. Çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bu makro projeyi ilçemiz ve ilimize kazandırabiliriz.