Akdağ Kayak Merkezinde kar yoksa kayak yok

Akdağ Kayak Merkezinde kar yoksa kayak yok :Samsun’da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve kar yağışının olmaması nedeniyle Ladik ilçesinde bulunan Akdağ Kayak Merkezi’nde kış sporları yapılamıyor.

Akdağ Kayak Merkezi’nde yapılabilen kayak, snowboard, kayakla atlama gibi sporlar, kar yağışının olmaması nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Merkezdeki tesislerde faaliyetler durma noktasına geldi. İşletme çalışanları, teleferik hattının çalıştırılmadığını belirtti.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, yaptığı açıklamada, Ladik’teki Akdağ Kayak Merkezi’nde kar yağışı olmaması nedeniyle kayak sporunun yapılamadığını bildirdi.

Kış mevsiminin genel olarak kurak geçtiğini dile getiren Özyurt, “Ladik gibi kayak merkezlerinin bulunduğu yerlere kar yağışının olmayışı, kayak sporuna gönül verenlere ve bu sporu yapanlara büyük zorluk çıkardı. Kayak merkezinin çalışmaması kayak turizminin ve kayak sporunun canlanmasına engel oldu. Burası uluslararası özellikte bir yarış pisti olsaydı suni kar yağdırma sistemi bu alana kurulabilirdi ancak çok masraflı bir sistem olması, bu sistemin kurulmasına engel oluşturdu. Yerel ve ulusal bir kayak merkezi olması bu kayak merkezinin kar yağmadığında kullanılmasına engel oluşturdu” dedi.

– “Akdağ yüksek performanslı bir yer”

Akdağ Kayak Merkezi’nin diğer spor dallarında da kullanılabileceğine dikkati çeken Özyurt, şöyle konuştu:

“Ladik Akdağ, yüksek performanslı bir yer. Bütün tesisleriyle kendini tamamlamış bir Ladik ilçesi var. Sportif anlamda sıkıntısı olmayan bir ilçemiz. Aynı zamanda Ambarköy denilen yerde gençlik merkezimiz yapılıyor. Önümüzdeki günlerde burası turizm açısından önemli bir noktada yer alacak. Hem kayak turizmi hem de yerel ve ulusal turizmde Ladik ön plana çıkacak. Hem sportif tesisler anlamında hem de turizm anlamında Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlere yönelik birçok çalışmayı, genç arkadaşlarımıza, üniversitede bulunan gençlerimize yönelik birçok çalışmayı bölgede yapabilir.”

– Kayak merkezi, milli takım kamplarında kullanılabilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bölgede kayak merkezi yapıldığını hatırlatan Özyurt, şunları söyledi:

“Burda kayak merkezi fiziki anlamda yüzde 35 seviyelerinde. Nakdi olarak ödeneklerimiz zamanında ödeniyor. 2014 yılı içinde kayak merkezi bir şekilde tamamlanmış olacak ve kayak turizmine kazandırılacak. Ondan sonra biz bakanlık olarak her türlü çalışmayı burada tamamlamış olacağız. Burası da kış sporlarına yönlendirilebilecek, milli sporcularımızın yetiştirileceği alanlara destek amacıyla kamp merkezi olarak kullanılacak. Burada toplantı salonları, fitness salonu ve 50’nin üzerinde yatak kapasiteli bir ortam hazırlanıyor. Kafeteryasıyla, mescitleriyle, saunasıyla güzel bir tesis oluyor. Bu tesislerden kar yağmadığı zamanlarda da her türlü toplantı, milli takım kamplarında kullanmak amacıyla da faydalanabiliriz.