Aladağ Turizm Merkezi Projesi şehrimize katma değer katacak

Aladağ Turizm Merkezi Projesi şehrimize katma değer katacak :Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ve Derbent Platformu üyelerinden oluşan heyet MÜSİAD Konya Şubesine ziyarette bulundu. Heyet

Yemeğin ardından bir selamlama konuşması yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak şehrimizin tüm dinamikleri ile istişare etmeye, şehrimizin ihtiyaçlarını yine şehrimizin tüm kanaat önderleri ile tespit ederek bu ihtiyaçların temini noktasında faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Konya olarak şehrimizin ekonomi aktörleri tarafından 2023 vizyonu doğrultusunda ortak akılla konulan 15 milyar dolarlık ihracat hedefimizin gerçekleştirilebilmesi adına tüm şehir olarak birlikte hareket etmeli ve ekonomik büyümeyi şehrimizin tüm noktalarına yaymalıyız. MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizler bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre il v e ilçeleri de içine alan geniş bir yelpazede bölgemizi kalkındırmak adına şehrin ileri gelenleri ve iş alemi ile sürekli irtibat halindeyiz. Bu anlamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’mıza Konya Şube olarak 22 firma ile katılım sağlayarak Konyalı sanayicilerimize yeni pazarlar oluşturmalarına katkı sağlamaya çalıştık. Yine belirli periyotlarla yurtdışından ticaret ve alım heyetlerini şehrimize getirerek Konyalı işadamlarımızla ikili iş görüşmeleri yapmalarına ve yeni iş bağlantılarının kurulmasına gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şimşek’in ardından söz alan Derbent Kaymakamı Arif Oltulu da, “Konya sanayide yakaladığı ivme ile küreselleşirken öz değerlerinden, inançlarından ve kültüründen ödün vermeden yoluna devam etmektedir. Bizler de Derbent için neler yapabiliriz, nasıl cazibe merkezi oluşturabiliriz şeklinde sürekli istişare ediyoruz. Belediyemiz öncülüğünde şu an önemli adımların atıldığı Aladağ Turizm Merkezi Projesi üzerinde çalışıyoruz. Projemizde önemli mesafeler kat ettik. Aynı zamanda yayla turizmine de elverişli olan ilçemizi tanıtmak ve projemizi tam anlamıyla hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, “Misafirperverliğinizden ve projemizin ilk aşamasından itibaren vermiş olduğunuz destekten dolayı platformumuz adına teşekkür ediyorum. MÜSİAD Konya Şubesi, Aladağ Turizm Merkezi Projemizi ilk dinleyen ve başından beri her konuda destek olan bir kurum oldu. Her yıl üyelerinize yönelik olarak gerçekleştirdiğiniz piknik organizasyonunuzu bu yıl içerisinde Derbent’te gerçekleştirerek hem şehrimizin tanıtımına hem de projemizin gündemde kalmasına katkıda bulundunuz. Bizler Aladağ Turizm Merkezi Projemizle kayak turizminin, yayla turizminin ve kongre turizminin bir arada yapılmasını ve bu sayede ilçemizin cazibe merkezi haline gelmesini hedefledik. Projemizin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte hem Konyalı hemşehrilerimiz tatil için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak hem de Konya’mız yeni bir katma değer kazanacaktır. Projemizle ilgili önemli aşamalar kat ettik. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da yakından ilgilendiği projemiz için siz değerli özel sektör temsilcilerimizin de desteklerinin süreceğine inanıyoruz” dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, “MÜSİAD, Konya’da ekol olmuş kurumların başında gelir. Koya ile ilgili tüm konularda MÜSİAD Konya Şubesi’nin mutlaka söyleyecek bir sözü vardır. Ben de Sayın Başkanımız Hamdi Bey’in daveti üzerine platforma dahil oldum ve proje için Seydişehir olarak destek veriyoruz. Projenin tamamlanması sadece Derbent için değil; Konya’mızın tüm ilçeleri açısından da önem arz etmektedir. Derbent’e tatil yapmak için gelecek misafirlerimiz aynı zamanda diğer ilçeleri de gezmek isteyecek ve bu sayede hem turizm potansiyelimiz artacak hem de şehrimiz yeni bir katma değer kazanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan da, “Bazı projeler insanlara hayal gibi gelebilir ancak, proje için atılan bir adım bunun hiç de hayal olmadığını gösterir. Bu proje de başlangıçta hayal gibi görünse de şu an gelinen noktaya ve atılan adımlara bakacak olursak Erciyes Kayak Merkezi’nin veya Uludağ Kayak Merkezi’nin bir örneğinin şehrimizde de görülebileceği noktasında bizleri umutlandırmaktadır. Proje için çalışan, takip eden ve sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Aladağ Turizm Merkezi Projesi’ne verdiği destekten dolayı MÜSİAD Konya Şubesi’nde de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.