Aladağa kayak yolu yapılıyor

Aladağa kayak yolu yapılıyor : Konya’nın Derbent ilçesindeki Aladağ’ın zirvesine kayak severlerin kış mevsiminde ulaşımını rahat sağlayabilecekleri yeni bir yol açılıyor.

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ’ın zirvesine kayak severlerin kış döneminde daha rahatça ulaşabilmesi için 8 kilometre uzunluğuna sahip yeni bir yol yapılıyor.
Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu, İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar ve Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Bakım Şube Müdürü Mustafa Arslan, yol çalışmalarının devam ettiği Aladağ’da incelemede bulundu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar yaptığı açıklamada, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışmaların sürdüğü Aladağ’a Konyalı kayak severlerin daha tesisler yapılmadan kış döneminde daha rahat ulaşabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 kilometrelik yeni bir yol açılmaya başlandığını ifade etti. Acar, “8 kilometrelik bu yolun açılmasının ardından daha tesisler yapılmadan bile Konyalı kayak severlerimiz buraya gelip kış aylarında kayak yapma imkanına kavuşabilecek” dedi.

Aladağ’ın mevcut doğal haliyle bile kayak yapılmasına çok uygun bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Acar, kayak merkezi olmayan Konya’da kayak sporuna çok büyük bir ilginin olduğunu söyledi. Konyalı kayak sever ailelerin Konya’da kayak tesisleri olmadığı için Kayseri, Bursa ve Isparta’daki kayak merkezlerine giderek kayak yaptığını anlatan Acar, Konya’nın kayak tesisine kavuşmasının ardından artık kayak sporu için çok uzaklara gitmeye gerek kalmayacağını söyledi. Aladağ’ın zirvesinde kayak yapılmasına imkan sağlayan çok uygun bir pist olduğunu vurgulayan Acar, alanın yüzde 20-35 arasında değişen eğimiyle kayak severlere bu haliyle bile kayak sporu yapabilme imkanı sağladığını söyledi. İnsanların Aladağ’a kayak yapmak için zaman zaman poşetleriyle kızak takımlarıyla bile geldiğini aktaran Acar, buraya geçmişte ulaşımın büyük sorun olduğunu, yeni yolun tamamlanmasıyla bu sıkıntının da ortadan kalkacağını kaydetti. Yolun tamamlanmasının ardından daha tesisler bile yapılmadan Konyalı kayak severlerin burada kayak takımlarını getirerek kayak yapabileceklerini dile getiren Acar, kayak tutkunu olmalarına rağmen kayak yapmayı öğrenmek isteyenlerin ise buradaki doğal alanda bu hususta kayak eğitimleri alabileceğini belirtti.

Kayak Federasyonu Konya İl Temsilciliği tarafından Konya’da kayak sporuna yeni gençler kazandırmak için başlatılan eğitim çalışmalarının da son dönemde hız kazandığını belirten Acar, “Aladağ’ın turizm bölgesi olması için hazırladığımız dosyamız tamamlandı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bir heyet halinde gidip bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi için yapılan çalışmaları içeren bu dosyamızı kendisine sunacağız” diye konuştu.