Almanyadaki Super G yarışlarına kar engeli

Almanyadaki Super G yarışlarına kar engeli : Almanya’nın Avusturya sınırında yer alan  kayak merkezi Garmisch -Partenkirchen’de 25-26 Ocak’ta düzenlenecek Alp Disiplini Super G kadınlar yarışı, pistte yeterli kar bulunmadığı nedeniyl iptal edildi. Yarışların aynı gün İtalya’nın Cortina d’Ampezzo kayak pistinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Konuyu değerlendiren Münih Üniversitesi Profesörü Juergen Schmude, bu şekilde devam etmesi halinde Almanya’da 2050 yılına kadar devam edebilecek kayak merkezi sayısının çok az olacağını söyledi

Schmude, ‘‘Almanya’da 2050 yılına kadar devam edebilecek kayak merkezi sayısı çok az. Önümüzdeki 15, 20 yıl içerisinde çözüm için daha fazla yatırım yapmak gerekir. Ama bundan sonra kayak sporunun sürdürülebilirliği daha düşündürücü hale gelecek.’‘dedi.

Garmisch -Partenkirchen’de şubat ayında gerçekleştirilecek erkekler slalom yarışları ile ilgili karar ise daha sonra verilecek. Münih ve Zagreb’de düzenlenecek slalom yarışları da yeterli karın bulunmadığı nedeniyle iptal edilmişti.