Altınoluktan Kazdağlarına teleferik kurulacak

Altınoluktan Kazdağlarına teleferik kurulacak :Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk’tan Kazdağları’na çıkacak teleferik kurulması için çalışma başlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Edremit’in tatil merkezlerinden Altınoluk Mahallesi’nden Kazdağları’nın yaklaşık bin 800 metre yüksekliğine çıkacak bir teleferik kurulması için çalışma başlattığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Kazdağları’nın dünyada mitolojik adıyla İda Dağı olarak bilindiğini belirterek, daha fazla tanınması için çalıştıklarını söyledi.

Oksijen deposu Kazdağları’nı marka yapmak istediklerini dile getiren Uğur, bu konuda büyük bir proje başlattıklarını anlattı.

Uğur, Altınoluk’tan Kazdağları’na teleferik kuracaklarını ifade ederek, “Altınoluk’tan deniz seviyesinden, sıfırdan yaklaşık bin 800 metre yüksekliğe çıkacak. Dünyada bu işlerin otoritesini getirdik. En iyi nasıl olur bunun üzerinde çalışıyoruz. Teleferikle Kazdağları’nın daha fazla tanınmasını ve marka olmasının önemli bir adımını atmış olacağız” dedi.

Marmara ve Ege’ye kıyısı olan Balıkesir’in her noktasına eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Uğur, zeytin sineğiyle mücadeleyi tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin yaptığını söyledi.

Uçakları kiraladıklarını ve ilaçları aldıklarını dile getiren Uğur, “822 bin dekar zeytin alanını ilaçladık. Bu yıl zeytin sineğiyle Balıkesir’in Marmara ve Ege bölgesi sınırlarında ciddi mücadele yapılmıştır. Bu mücadele, zeytin yağımızın kalitesini artıracak, ihracatta üreticimiz, daha çok kazanacak” diye konuştu.