Ankara Yenimahalle teleferik hattı denemeleri trafo patlattı

Ankara Yenimahalle teleferik hattı denemeleri trafo patlattı :Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yenimahalle teleferik hattında trafoya aşırı elektrik yüklenmesi sonucu patlama meydana geldi. Trafoda çıkan yangın sonucu evlerde de hasar oluştu. Elektriğin aşırı yüklendiği 4 evde yangın çıktı. 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Evlerdeki elektronik eşyalar da aşırı yüklenme sonucu yanarak kullanılmaz hale geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yenimahalle-Şentepe arasında 19 Mart’ta açmak istediği teleferik hattında akşam saatlerinde trafoya aşırı elektrik yüklenmesi sonucu yangın çıktı. Yenimahalle Çarşı Mahallesi Özen Sokak’ta bulunan trafo birden dumanlar çıkartarak patladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, trafoda bir haftadır teleferik denemeleri nedeniyle çalışma yapıldığı ve evlerdeki elektriklerin gidip geldiği öğrenildi. Aşırı yüklenme sonucu evlerde de hasar oluştu. 4 evde elektronik eşyaların patlaması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle evler söndürüldü. Yangın sonrasında evler kullanılamaz hale geldi. Olayda bir kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Çarşı Mahallesi elektriksiz kaldı. Mahalle sakinleri, patlamanın teleferik inşaatında çalışan işçilerin çalıştığı sırada meydana geldiğini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Işık, Yenimahalle üzerinden geçen teleferik hattının kurallara uygun yapılmadığını söyledi. Işık, “Teleferik hatlarının basıncından dolayı doğalgaz ve su hatlarında hasar oluştu. Seçimlere yetiştireceğiz diye kontrolsüz işlemler yapılıyor. İnsanlar bu teleferik altında oturmak istemiyor. Şu anda sokaklarda kaldık. Bunun altında insanlar yaşıyor. Bu teller kopabilir. Gösteriş yapacağız diye insanları mağdur edilmemeli.” eleştirisinde bulundu.

Elektrik patlaması sırasında elindeki fişi prize takmak isteyen bir vatandaş ise “Saniyelerle kurtuldum. Elimdeki fişi prize taktığım anda patlama oldu. O akıma ben de kapılabilirdim. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı.” ifadelerini kullandı.