Antakyada Teleferik İçin Son Direk Dikildi

Antakyada Teleferik İçin Son Direk Dikildi :Alt ve üst yapı çevre düzenlemelerinin yanında, insanların çevreyle iç içe olabileceği alternatif sosyal donatı alanlarının yapımına ayrı bir önem veren Antakya Belediyesi, daha önce yaptığı çalışmalarla Habib-i Neccar Dağı eteklerinde, insanların şehri kuşbakışı görerek, aileleriyle piknik yaparken hoşça vakit geçirebilecekleri Kent Ormanı ve Sosyal Tesisler gibi mekânları oluşturdu.

Antakya Belediyesi tarafından yapımı devam eden Habib-i Neccar dağı ile İplik Pazarı Uzun Çarşı arasına kurulacak olan Teleferik halatlarının gerileceği son direğin de monte edildiği belirtildi.

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Teleferiğin hizmete girmesiyle birlikte şehrin havadan kuşbakışı izlenebileceği, kentin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacağı, yerli ve yabancı turistlerin Antakya’ya olan ilgilerinin daha da artacağı, böylelikle esnafın kazanç ekonomisine de katkı da bulunulacağı ifade edildi.

Bölgede yeniden düzenlenen ışıklandırılmış yürüyüş yolları, özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânları arasındaki yerini alması bekleniyor. Bu projeyle bütünlük içinde olacak ve kent turizmine çok büyük ölçüde katkı sağlayacak ‘Teleferik Projesi” ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İplik Pazarı mevkiinden Habib-i Neccar Dağı tepesine kadar uzanan ‘Teleferik Projesi’ kent turizmimiz açısından önemli dönüm noktalarından biri olacak. Bölgede bulunan tarihi kalıntılar sebebiyle projenin yapımında gecikmeler yaşansa da Anıtlar Kurulu ve Müze’nin uzman ekipleriyle işbirliği içinde yürüttüğümüz çalışmalar aralıksız sürüyor. Teleferiğin son direği de dikildi. Teleferik Habib-i Neccar Dağı’nın zirve kısmından İplik Pazarı’na uzanan ilk etapta kuş uçusu 1100 metre uzunluğunda olacak ve saatte ortalama 1200 insanı taşıyabilecek. Hemşehrilerimizin, yerli ve yabancı turistlerin ciddi anlamda ilgisini çekecek projeyle Antakya; Eskişehir ve Kayseri gibi ülke genelinde parmakla gösterilecek bir kent dokusuna kavuşacak.” dedi.