Ardahan Yalınızçam Kış Turiziminde Bölgenin Yıldızı Olacak

Ardahan Yalınızçam Kış Turiziminde Bölgenin Yıldızı Olacak :Ardahan’a 13 kilometre uzaklıkta çam ağaçları ile kaplı Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi, turistik otel, telesiyej hatları, otopark ve yollar ile büyüyen bir yatırım haline geldi.

Bölgelerin kalkınmasında önemli rol oynayan kış turizmi anlamında büyük potansiyele sahip olan Ardahan’da Yalnızçam Kayak Merkezi, yapılan yatırımların sonucu olarak kayak severlerin tercihleri arasındaki yerini aldı.

Mevcut ahşap kayak evlerin yanı sıra, yeni yapılan turistik otel, telesiyej hattı, pistler, otopark ve yollar ile Yalnızçam Kayak Merkezi’nde önemli gelişmelerin kaydedildiğini söyleyen Vali Seyfettin Azizoğlu, “Yapılan yatırımların sonucu olarak, valiliğimizin de girişimleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı tarafından ‘Kış Sporları Turizm Merkezi’ olduğu ilan edilen kayak merkezimiz, kısa süre içerisinde kış turizminde bir yıldız olacak. Böylece ilimizin önemli potansiyellerinden olan kış turizmi canlanacak ve bu gelişmeler bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.