Artık Palandökende buz tırmanışı yapılabilecek

Artık Palandökende buz tırmanışı yapılabilecek :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı turistler için yapay buz tırmanma duvarı yapılıyor.

Kar ve suyla dondurulan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki yapay tırmanma duvarına ilk olarak Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü dağcıları tırmanacak.

Kayak merkezindeki XANADU Snow White Oteli’nin yan tarafına kurulan ve yarın açılışı gerçekleştirilecek olan yapay tırmanma duvarının son rötuşları yapılıyor. Otelin genel müdürü Murat Altuğ Kargı, yaptığı açıklamada, kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlere farklı sosyal etkinlikler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kar ve suyla yapılan doğal tırmanma duvarına ilk tırmanışı dünyanın ünlü dağcılarından Tunç Fındık’ın gerçekleştireceğini belirten Kargı, şöyle devam etti:

“Ülkemizin ve dünyanın ünlü dağcılarıyla birlikte yapay buz tırmanma duvarı hazırladık. Palandöken’i tercih edecek misafirler isterlerse buz tırmanma duvarında farklı bir eğlenceyi yaşayacaklar. Bizim amacımız Palandöken’de bütün kış sporlarını bir arada bulundurmak ve gelen konuklarımızın bu sporları yapmasını sağlamak.”

Buz tırmanma duvarını yapan dağcılardan ATAK Kulübü sporcularından Mustafa Hanlı da soğuk havada buz tırmanma duvarı yapmanın zor olduğunu söyledi.

Tırmanma duvarına yerleştirilen kar kütlelerinin donması için üzerine su püskürttüklerini belirten Hanlı, “Palandöken’e gelen yerli ve yabancı turistlere farklı bir aktivite sağlanmış olacak. Duvarın arasına koyduğumuz tel örgülerin üzerini karla kapattık ve suyla dondurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tırmanma duvarına su püskürterek buz tutmasını sağlayan dağcı Doğukan Çimagil ise günün en soğuk saatlerinde çalışma yaptıklarını dile getirerek, “Duvar buz tutsun diye çalışırken zaman zaman bizim üzerimizde buz kalıpları oluşuyor. Zor bir iş ama bir güzellik ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.