Aslı Nemutlu davasında bilirkişi gerginliği

Aslı Nemutlu davasında bilirkişi gerginliği :Konaklı Kayak Merkezi’nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili açılan dava bugün 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Davada hakim Haşim Kızıltaş ve Avukat Asım Kılıç arasında bilirkişi gerginliği yaşandı.

Hakim Kızıltaş başkanlığında görülen mahkemede Aslı Nemutlu’nun annesi Ayşe Elerman Nemutlu, Avukatı Sinem Oskarbaş, Sanık Fidan Kırbaç Özbakır ve Süleyman Dilik’in müdafi Avukatı Tuğçe Yıkılmaz, Özer Ayık’ın müdafi Avukatı Talat Göğebakan ve Avukat Asım Kılıç yer aldı.

Mahkemede Avukat Asım Kılıç ve Hakim Haşim Kızıltaş arasında bilirkişi gerginliği yaşandı. Avukat Asım Kılıç yaptığı savunmada, “Biz mahkemeniz tarafından bilirkişi olarak seçilen Fırat Coşkun’u diğer bilirkişi İmdat Yarım ile akraba olması nedeniyle tarafsız olmayacağını belirtmiştik. Ancak mahkeme 34 gündür halen karar vermedi. Şimdi ise hatayı tekrar ederek bilirkişi atamasını bize sormadan kendi bildiğiniz gibi yapıyorsunuz. Biz 1 yıldan bu yana uzman konusunda yeterli birikime sahip öğretim üyesi arıyoruz. Ama siz onların hepsini bir tarafa bırakarak Beden Eğitimi Yüksek Okulunda henüz bilgi sahibi olamamış bir kişi atıyorsunuz. Bu davanın uluslararası belgelerin incelenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Avukat ve hakim arasında geçen bilirkişi gerginliği diyaloğu kayıtlara şöyle yansıdı:

Avukat: “İmdat yoktu. Gizlice yazdınız”

Hakim: “Sizin başka sıkıntınız var.”

Avukat: “Bizim hukuk anlayışımızda hukuk prosedüründe önce bilirkişi atanır sonra keşif yapılır.”

Hakim: “Ben 25 yıllık hakimim. Benim uygulamalarım böyle”

Avukat: “Olabilir, Ben de 29 yıllık avukatım”

Hakim: “Benim işimi siz mi benden daha iyi bileceksiniz. Bilemezsiniz. Bir üst mahkemeyle itiraz etme hakkınız var”

Avukat: “Ama engel olan sizsiniz”

OLAY

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012’de Bayanlar Süper-G Pisti’nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında “Taksirli ölüme sebebiyet vermek” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti davayla ilgili olarak 17 Mart 2014 tarihinde keşif yapılmasına karar verdi.