Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası

Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası :Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası yarışları, Çankırı’da yapılacak

Türk Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) ve Avrupa Üniversite Sporları Derneği tarafından düzenlenen “Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası” yarışlarının Çankırı’da yapılacağı bildirildi.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası yarışlarının 10-13 Şubat tarihleri arasında Ilgaz Kayak Merkezi’nde yapılacağını söyledi.

Türkiye’de düzenlenen uluslararası yarışların ülkeye önemli bir prestij kazandırdığını ifade eden Yarım, şöyle konuştu:

“Bu yarışmalar kayak merkezlerinin tanıtımı için önemli. Yarışlara hazırlıklar tamamlandı. Yarışlar 4 gün boyunca ilimizde yapılacak. Yaklaşık 8 ülkeden 150’ye yakın sporcunun katılacağı müsabakalarda bütün sporculara başarılar diliyorum. Yarışlara tüm halkımızı davet ediyoruz. Ülkemizde kayaklı koşu dalında en yüksek katılımın sağlanacağı Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası yarışmaları, derneğin takvimindeki yerini aldı. Ülkemizde yapılan kış sporları adına en önemli organizasyonlardan olan bu yarışmaya ilgi bekliyoruz. Çankırı Valimiz Vahdettin Özcan da bu yarışmaya önem veriyor. Bize destek veren yetkililere teşekkür ediyorum.