Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer ,Kayseri’de

Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer ,Kayseri’de :Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, “Erciyes Kayak Merkezi’ndeki başarılı çalışmaların arkasında Başkan Özhaseki var” dedi.

Wölfer, ziyaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi, siyasi başarısından dolayı tebrik etti.
Erciyes Kayak Merkezi’ndeki yatırımlara değinen Wölfer, “Kayseri, güzel ve düzenli bir şehir. Daha önce de görme imkanı bulduğum Erciyes Dağı da çok etkileyici. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki başarılı çalışmaların arkasında Başkan Özhaseki var. Kendisini gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Özhaseki de Erciyes Dağı’nın iki ülkeyi yaklaştırdığını ifade ederek, ticari ilişkilerin dostluğa dönüştüğünü söyledi.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında olmadığı için daha önce Erciyes’te çalışma yapamadıklarını belirten Özhaseki, “Birkaç yıl önce bizim sınırlarımıza dahil olunca çalışmaya başladık. ‘Buraya en iyi örnek neresi olur?’ diye düşündüğümüzde Avusturya’daki kayak merkezleri karşımıza çıktı. Geçen zaman içinde doğru işler ve doğru yatırımlar yaptık. Ortaya iyi sonuçlar çıktı, bundan sonra da yatırımlarımız sürecek ve Avusturya ile işbirliğimiz devam edecek” diye konuştu.

Türkiye’nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, bu konuya Avusturya hükümetinin daha sıcak bakmasını istediklerini dile getirdi.
Özhaseki, Büyükelçi Wölfer’e, üzerinde Türk motifleri yer alan vazo ile Kayseri’yi tanıtan katalog hediye etti.