Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Wölfer’in Erciyes hayranlığı

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Wölfer’in Erciyes hayranlığı :Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Erciyes Dağı’na hayran kaldığını belirterek, “Alpler’de çok fazla dağ var ama Erciyes gibi hayranlık uyandıracak dağ sayısı çok az. Erciyes, Avusturya’nın en meşhur dağı Lech Am Arlberg’den daha etkileyici, resmen aşık oldum” dedi.

Wölfer, Kayseri programı kapsamında Erciyes Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin çok önemli olduğunu belirten Wölfer, volkanik bir dağ olan Erciyes’i ilk gördüğü andan itibaren etkilendiğini söyledi.

– “Resmen aşık oldum”

Erciyes’in saygı duyulacak bir heybetinin olduğunu ifade eden Wölfer, “Alpler’de çok fazla dağ var ama Erciyes gibi hayranlık uyandıracak dağ sayısı çok az. Erciyes, Avusturya’nın en meşhur dağı Lech Am Arlberg’den daha etkileyici, resmen aşık oldum. Sadece bu açıdan bile bakılsa bölgenin kış turizm merkezi haline getirilmesi heyecan verici” şeklinde konuştu.

Avusturya’nın coğrafi yapısının kayak ve kış turizminin gelişmesine imkan tanıdığına dikkati çeken Wölfer, Türkiye’de nasıl ki ilk olarak deniz turizmi akla geliyorsa Avusturya’da kış turizminin akla geldiğini ifade etti.

Kayseri’de bulunduğu süre zarfında herkesin birlik ve beraberlik içinde şehrin gelişmesi için çaba gösterdiğini gözlemlediğini belirten Wölfer, “Amaç sadece turistik bir yer yapmak olmamalı. Yerel halkın da projeye dahil edilmesi, yerel halkın da kayak yapması halinde büyüme ve gelişme daha hızlı olabilir. Burada Kayseri Fahri Konsolosumuz Mehmet Eğlenceoğlu da bilgi ve birikimlerini buraya aktarması açısından önemli bir hizmet veriyor” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin yapımında kış turizminde dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olan Avusturya’dan çok büyük destek gördüklerini söyledi.

Cıngı, Erciyes’te 2005 yılından bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında büyükelçi Wölfer’e bilgi verdi.

Daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükelçi Wölfer ve Murat Cahid Cıngı, helikopterle Erciyes’i havadan inceledi.