Azerbaycanın Gebele Şehri Turizim Merkezi Oluyor

Azerbaycanın Gebele Şehri Turizim Merkezi Oluyor : Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in emirleri ile Gebele şehrini turizm merkezi yapmak için çalışan Fevkalade Haller bakanı Kamalettin Haydarov, buraya teleferik ve kayak merkezi yaptı.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelen kayak merkezinde teleferlik ile çok yükseklere çıkarak kaymak mümkün.Ayrıca yazın dağ turizmi yönünden çeşiti,li sporlar yapılabiliyor.Gebele’deki havaalanı burayı cazip hale getirirken yapılan yeni binalar açılan yollar eğlence merkezleri 5 ve 7 yıldızlı otelleri ile turistlere hizmet veriyor.

Gebele şehri Azerbaycan’ın havasıyla doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bir şehir. Zaman zaman burada Türk dünyası ekonomik iş birliği toplantıları yapılmaktadır.

Azerbaycan’ın turizm beldesi Gebele’de geçen yıl Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gebele’nin artık ülkenin kültür ve turizm merkezlerinden biri haline geldiğini, yurt içinden ve yurtdışından buraya gelen turist sayısının giderek arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, “Turizm sektörü sürekli gelişen ve yeni istihdam yaratan, aynı şekilde, ilçenin kalkınmasında ve ülkemizin tanıtımına hizmet eden bir sektör. Artık burada modern oteller, turizm ve dinlenme tesisleri hizmete açılıyor. Böyle güzel bir kültür merkezinin hizmete girmesi, tabii ki, tüm yapılan işlere ek katkılar sağlayacaktır.

Gebele artık dünyaca ünlü bir Kent haline geldi. Gebele’de düzenlenen müzik festivalleri güzel bir gelenek halini aldı. Bu festivallere katılmak için dünyanın dört bir yanında müzik grupları ülkemize geliyor” diye konuştu.

Azerbaycan’ın topyekûn kalkınması için bölgelerin kalkındırılmasının şart olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Aliyev şunları ekledi:

“Dokuz yıl önce bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin devlet programının kabulünden bugüne kadar geçen süre zarfında büyük işler başarıldı. Bölgelerle başkent arasındaki gelişmişlik farkı giderek kapanıyor. Başkentin de hızla geliştiği düşünülürse, bu farkın kapanmasını sağlamanın hiç de kolay olmadığı ortada.

Bununla birlikte, her bir ilçe merkezimizde normal yaşam koşullarının sağlanması son yıllarda uyguladığımız politikaların ana çizgisini oluşturuyor. Tüm bölgelerde yeni istihdam yerlerinin açılması, iyi yaşam koşullarının ve sağlık hizmetlerinin sağlanması, okulların tamir edilmesi gerekir.