Balçova Teleferik Tesisleri Yine Başka Bahara Kaldı

Balçova Teleferik Tesisleri Yine Başka Bahara Kaldı:İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Teleferik Tesisleri’nin yenilenme çalışmalarını bir türlü bitiremiyor. Kentin simge yerleri arasında olan Balçova Teleferik Tesisleri’nin inşaat bitim tarihi 30 Nisan 2014 olarak belirlenmişti. Belediyenin 7 yıl önce yenilemek için kapattığı tesislerin duyurulan sürede bitirilmemesinden ötürü yeni açılış tarihi ertelenmelerden sonra 28 Ağustos olarak belirlenmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmasında teleferiğin 31 Aralık 2012 tarihine yetiştirileceğini belirterek, “Eğer bir aksilik olmazsa teleferik yeni yıldan yani 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren İzmirli hemşerilerimizin kullanımına açılacak. Balçova’nın amblemindeki yerini fiiliyatta da bulacak. Bu teleferik hem sayın başkanımız Ercüment Uysal’ın eserinin devamını sağlayacak, hem Balçova’nın özelliği olma özelliğini sürdürecek. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” ifadelerinde bulunmuştu.

Gaze-Temiz sitesinden edindiğimiz bilgilere göre, tesisin bu tarihe yetişmemesinin ardından bilgilendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek “Balçova Teleferik tesislerinin Yenilenmesi” işinin bitim tarihi 30 Nisan 2014 demişti. Bu tarihe de yetişmeyen teleferik için en son açıklama yapan isim Fen İşleri Daire Başkanı Aysen KALPALI ise yeni tarihi 28 Ağustos olarak belirtmişti.

Balçova Teleferik Tesisleri’nin yenilenmesi işinin bitim tarihi olan 28 Ağustos yani bugün, yine açılış yapılmadı.