Balçova teleferik tesislerinde sıra direklere geldi

Balçova teleferik tesislerinde sıra direklere geldi :Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri’nin baştan sona yenilenmesi için gerçekleştirilen yapım çalışmalarında sıra direklere geldi. Bir yandan dağ ve vadi istasyon binalarının yapımı devam ederken diğer yandan da teleferik direklerinin montajı sürüyor. İzmir’e yeniden kazandırılacak modern tesis, sadece Balçova’ya değil tüm kente ayrı bir renk katacak.

Direkler kuruluyor

Zorlu bir sürecin ardından proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk önce eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları söktü. Binaları ve döner gazinoyu yıktıktan sonra çıkan molozları alandan uzaklaştıran Büyükşehir Belediyesi, teleferik alanını yeni tesisleri kurmaya hazır hale getirdikten sonra hızla çalışmaları sürdürdü. Bugüne kadar 3 direk kuruldu.

AB standartlarında olacak

Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yeni baştan tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak olan Balçova Teleferik Tesisleri baştan aşağı yenilenmiş, çok daha güvenli ve daha modern bir şekilde İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Her biri değişik renkte olacak şekilde tasarlanan 8’er kişilik kabinlerde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Önümüzdeki Nisan ayı sonunda tamamlanması planlanan bu önemli yatırımın maliyeti 12 milyon 65 bin TL.