Başkan Altepe Uludağ Teleferik Hattı İçin Müjdeyi Verdi (Video-Foto Galeri)

Başkan Altepe Uludağ Teleferik Hattı İçin Müjdeyi Verdi :Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ın ulaşımına konfor katacak olan yeni teleferiğin deneme seferlerine katılarak, modern ulaşımın Mayıs ayı sonunda başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin eski teleferiği modernize ederek kente kazandırdığı yeni teleferikte, seferler Mayıs ayının sonunda başlayacak. Uludağ’a ulaşımı daha konforlu ve pratik bir hale getirmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin deneme seferlerine katıldı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Teferrüç’ten bindiği teleferikle Kadıyayla ve Sarıalan’a istasyonlarına gelerek, yeniden Teferrüç’e teleferikle döndü.
Başkan Altepe, teleferikte deneme çalışmalarının yanı sıra istasyonlardaki eksiklerin de hızla giderildiğini belirterek, “Bursa’nın simgelerinden biri olan Uludağ’a çıkarken en çok tercih edilen eski teleferik, 1963 yılından 2013 yılına dek, 50 yıl boyunca kente ve ziyaretçilerine hizmet verdi. Şimdi eski sistem modernize ediliyor ve yeni teleferikle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Artık vatandaşlarımız, yeni gondol sistemli teleferikle, Uludağ’a daha rahat çıkabilecekler” dedi.

“Sıra bekleme derdi yok”
Yeni sistem teleferikle eskisine göre yolcu taşıma kapasitesinin arttığını hatırlatan Başkan Altepe, “Artık sıkıntı yok, yolcuların sıra bekleme derdi de kalmayacak. 19 saniyede 1 kabin hareket edecek ve karayoluyla 35 kilometrelik yol, teleferikle 12 dakikada rahatça kat edilecek. Artık çalışmalarımızın sonlarındayız. Deneme seferleri yapılıyor. Yakında yeni teleferikle panaromik bir yolculukla Uludağ’a çıkılabilecek” diye konuştu.

Mayıs sonunda seferler başlıyor
Teferrüç – Kadıyayla ve Sarıalan hattında deneme yapan Başkan Altepe, “Yaklaşık 1 ay sonra, Mayıs ayının sonunda bu hat seferlerine başlayacak” dedi.
Daha sonra, yazın da teleferiği oteller bölgesine ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, yeni teleferiğin eskisine göre rüzgara daha dayanıklı olduğunu da vurgulayarak, “Kabinler 75 – 80 km rüzgara kadar rahatça dayanıyor. Artık rüzgar nedeniyle sefer iptali de yapılmayacak. Mevcut sistem yere daha yakın, yükseklik korkusu olanlar da rahatça teleferikten yararlanabilecekler. 8’er kişilik kabinlerde zevkli bir yolculukla Uludağ’a ulaşım sağlanacak. Yeni teleferik Bursa’ya değer katacak” dedi.