Boluda iki mevsim bir arada yaşanıyor

Boluda iki mevsim bir arada yaşanıyor :Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Bolu’da kış ve ilkbahar bir arada yaşanıyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi yolu üzerindeki Sarıalan Yaylası, sarı ve mor çiğdemlerle renk cümbüşü yaşatıyor. Yaylada ilkbahar, 8 kilometre uzaklıktaki Kartalkaya’da ise kış mevsimi hüküm sürüyor.

Kartalkaya’da kayak yapan Ali Serkan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Tatil çok iyi ve güzel geçiyor. Kartalkaya’ya bayıldım. İlk kayak deneyimim. Süper bir duygu, harika. Herkes hayatında bir kere denemeli ve kayak yapmalı” diye konuştu.

Tatilcilerden Sabri Yılmaz ise kayak merkezindeki karın kalitesinin biraz düşük olduğunu ama tatilinin iyi geçtiğini anlattı.

“Haberlerden izlediğimiz kadarıyla bu kuraklık 8 senede bir oluyormuş” diyen Yılmaz, “Öyle bir şey olduğunu tahmin ediyoruz. Umarım, önümüzdeki senelerde olmaz. Şimdiden yaylalarda çiçek açması üzücü. Daha zamanı var. Martta hava soğursa hepsine yazık olacak” ifadesini kullandı.