Bosna Hersekte Kış Mevsimi Bambaşka

Bosna Hersekte Kış Mevsimi Bambaşka :Bosna Hersek tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında kış mevsiminde büründüğü beyazı ile de büyülüyor.

Bosna Hersek tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında kış mevsiminde büründüğü beyazı ile de büyülüyor. National Geografik tarafından en iyi 10 macera destinasyonundan biri olarak seçilen Bosna Hersek, Türk vatandaşları için vize sıkıntısı olmadan, uygun fiyatlarla hem yeni mekanlar, şehirler, tarihi yapıları ve doğal güzellikler görmek, hem de kışın, karın ve kayak yapmanın keyfini yaşamak için bulunmaz bir ülke.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkilerin yanında kültürel ve sosyal çalışmalara da imza atan BİGMEV (Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı) Bosna Hersek’teki kış turizmini sizler için araştırarak, önerilerde bulunuyor.

Tarihi ve doğal güzellikler ile keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olan Bosna Hersek her mevsim olduğu gibi kışın da görülmeye değer doğal güzellikleri ile Türk turistleri bekliyor. Kış mevsimiyle birlikte bambaşka bir güzelliğe bürünen Bosna Hersek’in en ünlü kayak merkezleri Byelaşnitsa, İgman, Yahorina ve Travnik yakınlarındaki Vlaşiç’te kışın keyfini çıkarabilirsiniz.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından o güne kadar en iyi organize edilen olimpiyat olarak ilan edilen 1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Bosna Hersek’in olimpik kayak merkezlerinde hem doğayla baş başa kalıp, hem de bembeyaz karın güzelliklerine doyabilirsiniz.

Kayak için En Popüler Dağlar
Byelaşnica dağı Bosna Hersek’teki en yüksek kayak merkezi ve Sarayevo’dan sadece 25 km uzaklıkta bulunuyor. 1984’te Sarayevo’daki XIV. Kış Olimpiyatarı için Bleyaşnica’da birçok spor ve turizm tesisi kuruldu, bu tesisler halen kullanılıyor. Kayak merkezinde bütün disiplinler için 9 km’lik kayak pisti bulunuyor. Bosna Hersek’teki dağlar arasında Byelaşnica en dik yamaçlara sahip.
Başkent Sarayevo’ya 28 km uzaklıkta 1916 metre yüksekliğinde Yahorina dağı bulunuyor. 1984’teki Kış Olimpiyatlarının bazı disiplin oyunları Yahorina dağında gerçekleştirildi. Yahorina’da 20 km’lik kayak pisti ve 6 telesiyej bulunuyor. Akdeniz ve kontinetal iklim karışımına sahip Yahorina dağı, kışın Güneşli havada kayak yapma fırsatı sunuyor. Yahorina’da gece kayak ise özel bir keyif.

Bosna Hersek’in kalbi ve Osmanlı vezirleri başkenti Travnik’te çevreye hakim olan dev kale misali Vlaşiç dağı bulunuyor. Dağın yüksekliği 1943 metre. İstediğiniz Kış Sporunu Yapabilirsiniz: Kayak, Snowboard, Kar Motosikleti ve Scooter Sürüşü, Gece Kayağı, Kızak

Bosna Hersek’te Aralık ayında başlayıp, Nisan ayına kadar devam eden kış sezonu süresince şehir merkelerine çok yakın kayak merkezlerinde dilediğiniz kış sporlarını yapabilir, istediğiniz zaman şehre inerek, kışın soğuğuna inat Bosna Herseklilerin sıcaklığı ile hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Kış mevsiminin tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran özellikle hafta sonları kayak ve doğa tutkunlarını ağırlayan kayak merkezlerinde kar konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Kayak takımlarınız yoksa oradaki merkezlerden uygun fiyatlarla temin edebiliyorsunuz.

Bosna Hersek dağlarında kayak dışında snowboard, kar motosikleti ve scooter sürüşü, gece kayağı, kızak gibi birçok alternatifi de bir arada bulabilirsiniz.

Birçok Konaklama İmkanı Var

Şehir merkezlerine çok yakın olan kayak merkezlerine ulaşmak için isterseniz her bütçeye uygun otel, pansiyon, özel ev veya lüks dairelerde konaklayabilirken isterseniz de kiralık ahşap evlerde kalabilirsiniz. Türk turistler İstanbul-Sarayevo bileti, ulaşım, konaklama, yemek, kayak biletleri ve ekipmanı dahil olmak üzere toplam 750 ila 1200 EURO arasında bir fiyatla 7 günlük muhteşem bir kış tatili geçirebilirler.

Doktorlar ve Sporcuların da Tercihi

Kayak merkezlerindeki havanın çok kaliteli olması özellikle solunum problemleri bulunan ya da ameliyat sonrası iyileşme sürecinde olanlar için doktorlarında tavsiyeleri arasında yer alıyor. Ayrıca sporcular gerek temiz hava gerekse kaliteli pistlerinden dolayı Bosna Hersek kayak merkezlerini sıklıkla tercih ediyor.

Turizme Yatırım İmkanları da Var

Turizm sektörü Bosna Hersek’teki en önemli sektörlerden biri. Bosna Hersek devleti de yatırımcılara yeni turistik merkezleri açma, mevcut konaklama ve dinlenme tesisleri yenileme, otelleri Özelleştirme, doğal parkları ticaretleştirme, turizm merkezleri yönetme ve turizmle ilgili olan altyapıya yatırım yapma gibi birçok konuda uygun yatırım imkanları sunuyor. Ayrıca kayak merkezleri için devletin potansiyel yatırımcıya sunmaya hazır olduğu kalkınma ve yatırım planları bulunuyor. Bu planlar kapsamında otel, apartman, telesiyej ve diğer yardımcı tesislerin inşaatı öngörülüyor.