Bozdağ Kar Yağışını Bekliyor

Bozdağ Kar Yağışını Bekliyor :Türkiye, kış mevsiminin ortasında bahar havası yaşarken, soğuk hava, bahardan kalma günler yaşayan Küçükmenderes havzasında yeniden yüzünü gösterdi. Yağışlı hava ile birlikte gelen soğuk hava, Bozdağ’da kar beklentisine neden oldu.

Yılbaşını karsız geçiren Bozdağ, Ocak ayının sonlarına gelinmesine rağmen kar yüzü görmedi. Yetkililer, yağış azlığı nedeniyle kuraklık tehlikesinin baş gösterdiğini açıklarken birkaç gündür yüzünü yeniden gösteren soğuk hava, yağış ve kar umudu doğurdu. Küçükmenderes havzası 3 gündür aralıklarla yağmur alırken kış turizminin Ege bölgesindeki en önemli adreslerinden Bozdağ yılın ikinci karını az da olsa aldı.

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, yağışlı hava devam ederken, yağışın Bozdağ’da kar halinde gerçekleşebileceği ifade edildi. Bozdağlılar havanın soğumasına sevinirken, kış turizmi ve kayak severler de Bozdağ Kayak Merkezi bölgesine daha çok karın yağmasını bekliyorlar. Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin ise kar yağmazsa Bozdağ’ın sıkıntılı günlerle karşılaşacağını belirtti.

“TARIM SULAMA VE İÇME SUYUNDA SIKINTILI GÜNLER YAŞANILABİLİNİR”
Konu ile ilgili olarak bilgi veren başkan Keskin şunları söyledi: “Bozdağ’da kar bizim sermayemiz. Bozdağlılar olarak kar yağışını bekliyoruz. Bu sene kış mevsimi çok kurak geçiyor. Mevsimin yarısını bitirdiğimiz şu günlerde hiç kar yağmadı diyebiliriz. Bu durum bizim hem suyumuza hem de kış turizmimize etkiliyor. Aynı zaman da tarımsal sulamada da sıkıntılı günler bizleri bekleyebilir. Daha da kötüsü içme suyumuzda tehlike çanları çalabilir. Yarıyıl tatilinin başladığı şu günlerde Bozdağ turizm anlamında geçen yıllarda uğrak noktası olan tek bölgeydi. Bu yıl kar yağışının olmaması nedeni ile turizmden de nasibimizi alamadık. İnşallah dün azda olsa yağan kar önümüzdeki günlerde daha da çok yağar ve karşılaşacak olabileceğimiz sorunlarla karşılaşmaktan biz Bozdağlıları kurtarır.