Bozdağ Kayak Merkezi ‘nin devir tamam, inşaata devam

Bozdağ Kayak Merkezi ‘nin devir tamam, inşaata devam :Tavas Nikfer’de yapımına başlanan Bozdağ Kayak Merkezi’nin Denizli Belediyesi’ne devri tamamlanırken, tesisin bu kış turizme hazır hale geleceği bildirildi.

Çalışmaları İl Özel İdaresi’nce başlatılan ve ihalesi 18,5 milyon liraya Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan Bozdağ Kayak Merkezi’nin tüm sorumluluğu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

Denizli’ye turizm çeşitliliği getireceği, Nikfer’e ise ekonomik canlılık kazandıracağı ifade edilen Bozdağ Kayak Merkezi’nin, 2014’ün kış mevsiminden itibaren kayakçılara hizmet vermeye başlayacağı belirtiliyor.

İNŞAAT YAZA BİTİYOR
Bozdağ’ın tüm kullanım haklarının Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi, meclisin mayıs ayı toplantısında görüşüldü. Devir işlemi için meclisten oy birliği ile karar çıkarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,inşaatın bu yaz tamamlanıp tesisin kayak sezonunda hazır olacağını söyledi.

KAYNAK ARANIYOR
Kayak merkezinin hizmete girmesi için büyükşehir olmadan önce meclis kararıyla 4,5 milyon lira katkıda bulunduklarını hatırlatan Zolan, “Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi 18,5 milyon liraya yapılan tesisin 5 milyon liralık kısmının ödemesi yapılmış. Geri kalan kısmı için farklı kaynak arayışlarımız sürüyor. Tesisteki çalışmaları bu yaz tamamlayıp, kış sezonuna hazır hale getirmek istiyoruz” dedi.

“MALİYETLİ AMA PRESTİJLİ”
Projenin maliyetli, ancak bir o kadar da prestijli olduğunu kaydeden Zolan, “Evet proje maliyetli ama bir o kadar da prestijli bir proje… Kayak merkezi, Denizli’ye prestij kazandıracak ve Ege Bölgesi’nin kayak merkezi halini alacaktır” diye konuştu.

Bu kış sezonunda hizmete girmesi planlanan tesiste 8 parkur, 720 bin, 608 ve bin 365 metre uzunluğa sahip üç teleski, iki de telesiyej, konaklama ve sosyal alanlar bulunacak.
Diğer yandan aynı toplantıda Güney Şelalesi’ninyapım ve işletmesinin Güney Belediyesi’nden Büyükşehir’e devri için Zolan’a yetki verildi.