Bozdağa şehir gibi kayak merkezi

Bozdağa şehir gibi kayak merkezi :Tavas’taki Bozdağ’ı bölgenin kayak merkezi yapacak çalışmalar devam ederken, hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı. Planlama hayata geçtiğinde Bozdağ’da otellerden dinlenme tesislerine,

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılan ve Başkan Osman Zolan’ın “Bu kış kaymaya başlarız” dediği Bozdağ Kayak Merkezi’nin imar planı hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nun, bağımsız olarak hazırladığı 1/1000’lik uygulama planı Tavas Belediyesi’nde, 1/5000 nazım imar planı da Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıktı.

ŞEHİR GİBİ…
Bozdağ’ın imar planına göre, Tavas Nikfer’de bir şehir kurulacak. Bir kayak merkezinde bulunması gereken tüm yatırımların eksiksiz planlandığı merkeze ulaşım da son derece kolay olacak. Bozdağ’da polis merkezi, uzun süreli ve günübirlik turistik alanlar, kayak pistleri, eğlence ve dinlence alanları, otoparklar, alışveriş merkezleri gibi çok sayıda tesis bulunacak.

ÜNİVERSİTEYE YER AYRILDI
Kayak malzemelerinin alınabileceği ya da kiralanabileceği merkezlerin de olacağı alanda, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) için de geniş bir alan ayrıldı. Bu alan hem üniversitenin sosyal tesisi olarak, hem de PAÜ’nün kış sporlarıyla ilgili birimlerinin kurulmasında kullanılacak.

YAZIN DA TURİST ÇEKECEK
Tesis sadece kayak merkezi olarak kullanılmayacak. Yaz turizminde de aranılan bir tesis olması için yatırımlar yapılacak. İmar planına göre,tesise futbol antrenman alanları da yerleştirilecek. Böylece futbol takımlarının yaz aylarında Bozdağ serinliğinde kamp yapması sağlanacak. Vatandaşların da bu tesisi kullanması için piknik alanları gibi düzenlemeler yapılacak.

BAŞKAN AKYOL: HAYALDİ…
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Bozdağ Kayak Merkezi’nin çok uzun zamandan bu yana bölgede yaşayanların bir hayali olduğunu belirterek, imar planının askıya çıkmasını ‘hayalin gerçeğe dönüşmesi’ olarak değerlendirdi. Öncelikli olarak merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun bu alana dikkat çektiğini anımsatan Akyol, “Vali’miz Sayın Abdülkadir Demir, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ve Büyükşehir Başkanımız Sayın Osman Zolan olmasaydı, belki de bu hayal gerçekleşmeyecekti” dedi.

YÜKLÜ VE KÖKLÜ PROJE
Bu projenin ‘yüklü ve köklü’ olduğunu vurgulayan Başkan Akyol, “Karın kristal yapısından, kar tutma oranına kadar her şeyi inceleye inceleye bugünlere geldik. Şimdi de imar planı yapıldı.Bu proje gerçekten vizyon bir projedir. Maliyeti yüklü ama çok köklü bir projedir. Hayata geçtiğinde hem Tavas’ımızı, hem de Denizli’mizi bir adım öne geçirecek bir projedir. Bu aşamaya gelinmesinde çok kişinin emeği geçti, hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PLANLAR BİR AY ASKIDA
Her iki imar planının da bir aylık askı süresi bulunuyor. Bu süre içerisinde herhangi bir itiraz yapılmazsa plan uygulamaya girebiliyor.