Boztepeye Teleferik Yapılacak

Boztepeye Teleferik Yapılacak :Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş’i makamında ziyaret ettiler.

GAZETECİLER GÖZLEMLERİNİ GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA AKTARDI

Komisyon Başkanı Osman Şişko, komisyon üyeleri Gürkan Ata, Hasan Demir, Özgür Özdemir, Serkan Kılınç ve Fatih Turan’ın yanı sıra, komisyon sorumlusu TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, gazetecilerin çalışma koşulları ve branşlaşmaları hakkında Şişko’dan bilgi aldı. Gazeteciler, ziyarette şehirde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili gözlemlerini de Başkan Gümrükçüoğlu’na aktardılar. Belediye otobüslerinin yenilenerek ve sayılarının arttırılarak hizmete sunulmasının halkta oldukça önemli bir memnuniyet oluşturduğunu ifade eden basın mensupları, 5 yıl boyunca Zağnos Vadisi’nde gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin bu yıl Yenimahalle Fuar Alanı’na alınmasının isabetli bir karar olduğunu ifade ederken vatandaşların etkinliklere olan ilgisine de dikkat çektiler.Toplu taşımacılıkta faaliyet gösteren belediye otobüslerinin sayılarını daha da arttıracaklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Ramazan etkinliklerinin bu yıl Yenimahalle Fuar Alanı’nda düzenlenmesinin gerekçelerini basın mensuplarına aktarırken, “Arkadaşlarımız orayı çok kısa zamanda düzenlediler. 15 günde oradan 3 bin 500 kamyon hafriyat kaldırdılar. Vatandaşlarımızın etkinliklere göstermiş olduğu ilgi bizleri çok memnun ediyor” dedi.

KANUNİ BULVARI’NDA İŞLER PLANLANANDAN HIZLI YÜRÜYOR

Basın mensuplarının yapımı devam eden Kanuni Bulvarı ile ilgili sorularını da yanıtlayan Gümrükçüoğlu, bulvarda bulunan dört tünelden üçünün inşaatına daha önce başlandığını, Bahçecik tüneline de Ramazan ayının ilk günlerinde start verildiğini hatırlatırken, “Kanuni Bulvarı Trabzon’a bir Trabzon daha katacaktır. Şu an işler planlanandan daha hızlı yürüyor. Biz bu tür büyük yatırımların bitirilmesi ile ilgili olarak önceden tarih vermeyi çok uygun görmüyoruz. Bunun birçok nedeni var. Mesela ülkedeki ekonomik istikrar bozulursa ödemeler gecikir. Bu durumda da yüklenici firma iş yapamaz. Bu tür işlerin bitiriliş tarihini ortaya koyabilmek için gözetlenmesi gereken bir çok parametre vardır. Ancak sizlere şunu söyleyebilirim: İşe başlandığında 5 yıl içinde bitirilmesini hesaplıyorduk. Şimdi 2017’nin sonları, 2018’in başlarında Kanuni bulvarının bitirilebileceğini düşünüyoruz. Planlanandan daha hızlıyız” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE’YE TELEFERİK YAPILACAK

Teleferik projesi ile ilgili olarak da basın mensuplarını bilgilendiren Gümrükçüoğlu, bu konuda gerçekleştirdikleri yoğun istişarelerin sonucunda teleferiğin Meydan Parkı’ndan Boztepe’ye yapılmasına karar verdiklerini, Meydan Parkı’nda şuan 2. etap çalışmaların devam ettiğini, teleferik projesinin 2. etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlanacak olan 3. etap çalışmalarının yapılacağı alanda Trabzon’a kazandırılacağını ifade etti.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu üyelerinin Başkan Gümrükçüoğlu’na olan ziyaretleri hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son bulurken, Başkan Gümrükçüoğlu ziyaret esnasında Trabzon adliyesinde bulunan basın merkezinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için basın mensuplarına söz verdi.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ OLARAK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERECEĞİZ

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret eden komisyon üyelere Başkan Genç’e yeni görevinde başarılar diledi. Komisyon Başkanı Osman Şişko,ve TGC Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz gazetecilerin çalışma koşulları ile branşlaşmaları ve komisyon faaliyetleri hakkında Ortahisar Belediye Başkanı Genç’e bilgiler aktardılar. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in masasında sadece bulunan Başbakan Erdoğan ve Trabzonlu birkaç gençli birilikte olan bir fotoğraf komisyon üyelerinin gözüne ilişince. Başkan Genç şöyle açıkladı “Engeliler konusunda oldukça hassasız. Fotoğraf işitme engelli birkaç genç, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’la buluşturduk bu bizin için oldukça anlamlı idi.Enğelilere çok daha fazla sahip çıkmalıyız.Trabzon’da 90 bine yakın engelli var. İlk etapta onların dernek binalarının yenileceğiz ve fiziki şartlarında iyeleştirme yapacağız. Elimizden gelen bütün imkanları, Trabzonlular olarak onlara seferber etmeliyiz.Önceliğimiz Sosyal sorumluluk projeleri olacak.”