Bulgaristan Kayak Sezonunu Türk Konuklarla Açtı

Bulgaristan Kayak Sezonunu Türk Konuklarla Açtı :Kış turizminin gözde merkezlerinden komşu ülke Bulgaristan’ın Çepelare kenti sınırları içindeki Panparovo Kayak Merkezi sezonu açtı. Her yıl kış sezonunda tıka basa dolan, pistleriyle ve özellikle Kırcaali ve Filibe kentlerine yakınlığıyla bilinen, Türkiye’den de kış sezonunda 10 bine yakın kayak meraklısının akın ettiği Panparovo kayak merkezindeki açılışta Türk gazetecilere de bölgenin tanıtımı yapıldı.

Balkanlar’ın önemli kış turizm merkezlerinden Panparovo’daki açılış törenine Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın yanı sıra Türkiye’den de davet edilen gazeteciler, Turizm Firmaları ve Balıkesir’in bazı ilçe belediye başkanları katıldı. Belediye Bakanları Süleyman Aksoy (Marmara), İsmail Cankut (Kepsut), İsmail Avcı (Bigadiç), Ramazan Bahçıvan (Dursunbey), Hüseyin Yakar (Gönen) kayak sezonunun başlaması dolayısıyla Pamporova’nın bağlı olduğu Çepelare Belediyesi’nin davetlisi olarak kayak tesislerini gezdi. Sezon süresince kayak severler için zorluk derecelerine göre çeşitli pistlerin bulunduğu merkezin açılışında halk oyunları ve çeşitli etkinlikler sergilendi.

Telesiyej ve kayak malzemelerinin ücretsiz olması nedeniyle bölgede bulunan çok sayıda otelin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını söyleyen Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın Panparovo’nın çevresinin ormanlarla kaplı ve doğa güzelliği bakımından eşsiz bir görünüme sahip olduğunu belirterek buradaki çok sayıda otelin konuklarına hem kayak yapma hem de sakin bir tatil yapma imkanı sağladığını belirtti. Bakan Angelkova, şöyle dedi:

“Geceleri eğlenceler de düzenlenen Panparovo’un pistleri kayak için oldukça elverişli. Kafe-bar ve kayak malzemelerinin kiralanabileceği butiklerin bulunduğu Panparovo’ya, özellikle Türkiye’deki kayak severleri buraya davet ediyorum.”

Bakan Nikolina Angelkova Türkiye’den kış sezonu boyunca gelecek turistlere ikili veya çoklu girişin yapılabildiğini, sezonu kapsayan, 3 aylık vize çıkartılacağını da açıkladı. Ayrıca Bulgaristan Hükümeti konsolosluklarına talimat vererek, Bulgaristan’daki kayak merkezlerine gelmek isteyen Türkler’e öncelik tanınmasını istedi. Sadece kış sezonu için geçerli olacak uygulama ile Bulgaristan Türkiye’den gelen turist sayısında büyük artış bekliyor. Bulgaristan’a Schengen vizesi ile de girilebiliyor. Balkanlar’a yaptıkları turlarla adından söz ettiren Koşukavak Turizm’in sahibi Rıfat Yakupoğlu da yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Panparovo Bölgesi’nde 3 ve 5 yıldızlı 35 konaklama tesisi bulunuyor. Burada kayak mevsimi Aralık- Mart ayları arasında yaşanıyor. Koşukavak Turizm olarak kayak sezonunda Türkiye’den 4 yıldızlı otelde sabah, akşam yarım pansiyon açık büfe olmak üzere otobüslerimizle İstanbul’dan buraya getiriyoruz bu paket turumuzun fiyatı 250 Euro yanı sıra ayrıca 15 Euro’dan başlayan otel fiyatlarıyla çok çeşitli konaklama alternatifleri ile bu yıl Türkiye’den rezervasyon yaptıran 6 bin kayak severe hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

Bulgaristan genelinde 12 kayak merkezi bulunuyor. Ancak yabancı turistler ve Türk kayakçılar, pistleri ve uygun otel fiyatlarından dolayı Bansko, Borovets, Pamporovo ve Vitosha’yı tercih ediyor. Sezonda oda fiyatları 30 Euro’dan başlıyor. Ayrıca pist girişleri ve kayak dersleri de diğer ülkelerden dörtte bir oranında daha ucuz.