Bursa Teleferik hattında kum torbalı seferler bitiyor

Bursa Teleferik hattında kum torbalı seferler bitiyor :Dünyanın en uzun mesafeli hava taşıt aracı olan Bursa Teleferiği kum torbaları ile yaptığı deneme seferlerinin sonuna geldi.

Teferrüç- Kadıyayla-Sarıalan arasındaki 4 bin 980 metre uzunluğundaki güzergahta seferlere başlayacak olan Bursa Teleferiği’nin kum torbaları ile yaptığı deneme seferlerinin sonuna gelindi. Bursa’nın simge yapılarından bir tanesi olan teleferikte deneme seferlerinin Mayıs ayından itibaren yapılacağı ifade edildi.
”TESTLERİN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI”

Türkiye’nin ilk insanlı hava taşıtı olan ve 1963 yılında hizmete başlayan teleferiğin yeniden dizayn edilerek modernleşme çalışmalarını yakından takip eden Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Okan Kalyan, “Bursa’dan Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferik inşaatının son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. 3 tane istasyon binasının da son rötuşları yapılmaktadır. Teleferik sisteminin fren testleri, kum çuvalları ile ağırlık testleri, ve istasyon giriş çıkışlarının testleri yapılmaktadır. Yetkili kurumlar tarafından sistemin güvenirliği ile ilgili onay ve sertifikalar alınmaktadır. Şu ana kadar testlerin yüzde 95’i tamamlandı. Şükürler olsun bir aksaklıkla karşı karşıya gelmedik. Mayıs ayı içerisinde ise yolcu taşımaya başlayacağımızı düşünüyorum” dedi. Tesislerin inşaatının da sona geldiği ve son rötüşların ardından yeni modern binaların hizmet vereceği öğrenildi.