Bursa’da Uludağ teleferik yılbaşında saat 02.00’ye kadar çalışacak (Video – Foto Galeri)

Uludağ teleferik yılbaşında saat 02.00’ye kadar çalışacak :Bursa’nın en önemli simgelerinden olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferik, yarından itibaren Oteller Bölgesi’ne de yolcu taşımaya başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yılbaşı gecesi hava şartları uygun olduğu takdirde saat 02.00’ye kadar teleferikle ulaşım sağlanabileceğini söyledi.

Bursa’da ulaşımda köklü hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin ‘Oteller Bölgesi’ne ulaşımı konusunda yapılan deneme seferlerine katıldı. Başkan Altepe, Bursa’nın merkezini Oteller Bölgesi ile buluşturan teleferiğin, kente katma değer sağlayacağını ifade ederek, “Bursa’nın en önemli sembollerinden ve Uludağ’a ulaşım noktasında 50 yıldır kullanılan teleferik, yepyeni sistemiyle hizmetlerine devam ediyor. Bursa’da artık Oteller Bölgesi’ne ulaşım daha da kolaylaştı. Uludağ’da Sarıalan ve Oteller Bölgesi arasında teleferik seferlerine yarın başlanıyor” diye konuştu.

“Teleferik yılbaşı gecesi saat 02.00’ye kadar çalışacak”
Vatandaşların Oteller Bölgesi’ne Uludağ’ın muhteşem manzarası eşliğinde konforlu bir yolculukla ulaşacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Teleferik, deneme seferlerinin ardından yılbaşından önce, Salı günü (YARIN) Oteller Bölgesi’ne yolculu seferlere başlayacak. Yılbaşı gecesi de hava şartları uygun olduğu takdirde saat 02.00’ye kadar teleferikle ulaşım sağlanabilecek” dedi.

Turizme katkı sağlanacak
Başkan Altepe, Bursa’nın turizm konusunda zengin bir kent olduğunu belirterek, “Bursa’nın turizm açısından çok büyük değerleri var. İznik Gölü’ndeki batık kilise bugünlerde dünya gündeminde… Uludağ, keşiş dağı, burada yüzün üzerinde manastır var. Hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için ruhaniyetli bir dağ olan Uludağ’ın en zirvesine artık teleferikle çıkılabiliyor. Vatandaşlar kayaklarıyla birlikte buraya gelip kısa sürede zirveye çıkabilecekler. Bu, büyük bir nimet, teleferiği bu dönemde Bursa’ya kazandırdığımız için de mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bursa’da son dönemde hayata geçirilen BUDO, tramvay ve helitaksi başta olmak üzere tüm ulaşım yatırımlarıyla turist sayısında da umulanın üzerinde artış olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’nın her yönüyle gelişmiş bir kent olmasını hedefliyoruz. Bu noktada turizm önemli. Turizmin de erişilebilir olması çok önemli. Gemi seferlerimiz artıyor. Yenişehir havaalanında çalışmalarımız sürüyor, kuleler yapılıyor. Bursa, turizmde önemli bir hamle yapacak kapasitede. Hem kültür, hem kış sporları hem de termal turizm mevcut. Bursa, turizmde çok yakında önemli bir patlamaya hazırlanıyor” diye konuştu.