Bursanın simgesi teleferik kayak sezonunda Oteller Bölgesi’nde olacak

Bursanın simgesi teleferik kayak sezonunda Oteller Bölgesi’nde olacak :Bursa’nın simgesi teleferiğin modern yüzünün açılışı yarın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılacak. Yargı kararı olduğu için Sarıalan-oteller Bölgesi’ndeki inşaat ise ağaç kesilmeden 1 Ocak 2015 tarihine kadar bitirilecek. Teleferik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cumbul, Oteller Bölgesi’ne yönelik inşaat çalışmasının Temmuz başında başlayacağını belirterek, “Teleferik hattı biraz yükseltilecek. Bölgedeki ağaçlara zarar vermeden kabinler üstlerinden geçecek” dedi.

Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik, yenilenen yüzüyle saatte 1500 yolcu kapasitesiyle 7 Haziran’da yolculu seferlere başladı. Her gün saat 08.00 ile akşam 22.00 arasında hizmet veren ve 19 – 20 saniye aralıklarla kalkan 8’er kişilik vagonlarla bekleme derdini ortadan kaldıran teleferiğin resmi açılış töreni yarın 11.00’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla yapılacak.

Teleferik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cumbul, Teferrüç Sarıalan arasında problem yaşamadan hizmete başladıklarını kaydederek, “Sarıalan’a kadar gidiyoruz. Ancak Oteller Bölgesi’ne kadar olan bölümde inşaat kısa süre sonra başlayacak. Hedefimiz 1 Ocak 2015’te bitirip kış sezonuna yetiştirmek. Teleferik şu anda 4 bin 500 metre gidiyor. 4 bin metre daha gidecek. Toplamda 8,5 kilometreye ulaşacak. Sarıalan Oteller arasında 25 direk olacak. Ağaç kesilmeyecek. Direkler yükseltilecek. Tüm hat faal olduğu zaman 180 kabine ulaşılacak. Sarıalan Oteller arasında direkler yine helikopter vasıtasıyla dikilecek. Saatte 1500 yolcuya kadar çıkabiliyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferiğin 50’nci yılını doldurduktan sonra yenilendiğini ifade etti. Sarıalan’a kadar bölümün tamamlandığını söyleyen Başkan Altepe, “Bursa halkı zaman kaybetmeden 20 saniyede bir kalkacak teleferiklerle panoramik bir yolculuk yapacak. Teleferik hattı, Oteller Bölgesine ulaşmasıyla 8,5 kilometrelik dünyanın en uzun hatlarından birisi olacak. 186 kabin ile günde bin 500 kişinin ulaşımı sağlanacak. Bursa ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak. Ayrı bir sinerji katmış olacak. Hedefimiz bir an önce oteller bölgesine ulaşmak. Engelleri en kısa zamanda aşmak istiyoruz. Oteller bölgesinde yargı kararına uyarak sıkıntısız bir şekilde ulaşacağız” dedi.