Bursanın Uludağı varsa Konyanın da Aladağ Kayak Merkezi var

Bursanın Uludağı varsa Konyanın da Aladağ Kayak Merkezi var:Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent’i turizm merkezi haline getirmek isteriklerini vurguladı. Acar, “İlçemiz, coğrafiözellikleri değerlendirildiğinde turizm merkezi olamaya çok uygun” diyerek yeni dönemdeki projelerinden bahsetti.

Konya’nın Derbent İlçesi’ndeki 2 bin 385 rakıma sahip Aladağ’ı son dönemde adını çok sık gündeme gelen ve hayata geçmesi için çalışma başlatılan Kayak Merkezi Projesi duyurduğunu dile getiren Acar, düne kadar bahsedildiğinde gülüp geçilen, sadece hayal olarak kalan projenin şimdi hayata geçirilmesi konusunda önemli adımların atıldığını söyledi. kar yapısı alpler’le aynı Acar, “1999 yılında Aladağ’da kış sporları merkezi kurulacak dediğimizde, çok fazla ciddiye bile alınmıyordu. Ama bu proje hep kafamızın bir köşesinde yer edinmişti. Hazırlanan raporlar doğrultusunda Aladağ’ın Türkiye’nin en uygun kayak alanlarından birisi olduğunu net bir şekilde ortaya koyulmuştur. Kar kalınlığı, bölgenin eğimi, hatta kar özelliğinin Alpler’de bulunan kristal kar yapısına uygun olmasının da projenin hayata geçirilmesi konusunda bizi daha da heveslendirdi. Bu kar yapısının

Türkiye’de bir Sarıkamış’ta bir de Derbent Aladağ’da olduğunun uzmanlar tarafından da ifade edildi” dedi. Konya kent merkezinin Aladağ’a olan yakınlığının çok önemli bir imkân olduğunu dile getiren Acar, bölgenin sadece kış sporları için değil, yaz turizmi için de değerlendirilebilecek çok uygun alternatif turizm imkânlarına da sahip olduğunu belirtti. çevre iller de yararlanacak Acar, “Konya’nın çevresinde bulunan Karaman, Aksaray, Ankara ve Afyon gibi illerimiz de bu etkinliklerden ve kış sporlarından yararlanabilecek. Ayrıca, yazın ise yamaç paraşütünden avcılığa kadar, yürüyüş sporundan akla gelebilecek her türlü aktivite ve futbol kulüplerine kamp yeri olabilecek ve birçok etkinlik yapılabilecek bir potansiyele sahip bu bölgemiz. Buradan zirveden Beyşehir Gölü’nü ve bizim 7 göl diye tabir ettiğimiz yer var. Yedi gölü de çok rahat izleyebiliyorsunuz. Çam ormanları, zaten bin 800-900 metrelere kadar devam ediyor. Hem manzara, hem spor, hem tabiat harika bir yer burası. Tabi saklı ve gizli kalmış bir güzellik. Bu güzellikleri inşallah biz başta Konyamız daha sonra da komşu illerimizle paylaşmaya açacağız inşallah” diye konuştu.

Sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarına önem veriyoruz

Derbent’in en önemli projelerinden birisi olan Kayak Merkezi Projesi’nin yanı sıra, göreve geldikleri süreçte ilçeye çok büyük hizmetler sunduklarını anlatan Acar, son bir yıl içerisinde gerek kanalizasyon, gerekse yeni içme suyu projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Bunların 4-5 milyonluk yatırım öngören projeler olduğunu hatırlatan Acar, bunlardan birinin çalışmasının başladığını, diğerinin ise ihale edileceğini söyledi. Bölgede kapalı kanal çalışması olmayan yerlere kapalı kanal yaptıklarını anlatan Acar, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın devreye girmesinin ardından ilçeye bağlı mahalle olacak yerleşim birimlerine de Belediye olarak hizmet götürmeye başladıklarını aktardı. Acar, bugüne kadar yürütülen bazı belediye çalışmaları ile ilgili ve bölgede hayata geçen ya da yapımı planlanan proje ve hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarına da çok önem verdik. Âşıklar programları, konferanslar, evlilik eğitim programları, toplu sünnet ve nikâh merasimleri, uçurtma şenlikleri ve etkinlikler tertipledik. Tiyatro gösterileri, sinema günleri gibi o kadar çok etkinlik yaptık ki saymakla bitmez. Birçok alanda güzel yatırımlar geliyor ki bu anlamda biz Derbentliler olarak devletimize, hükümetimize de şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Yayla turizminden sonra şimdi de kış turizmine yönelik yatırımlar yapıyoruz.