Bursanın yeni teleferik hattı halk gününde yüzde 50 indirimli

Bursanın yeni teleferik hattı halk gününde yüzde 50 indirimli :Bursa’nın simgesi olan teleferik, yeni yüzüyle seferlerine başladı. Bursalıları teleferiğe davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Seferlerimiz 12 ay boyunca sürecek ve fiyatlar değişmeyecek. Uludağ’ı görmeyen kalmayacak” dedi.

Bursa ile Uludağ arasında 1963 yılından beri ulaşımı sağlayan ve bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik hattı, yenilenen yüzüyle 19 ay aradan sonra seferlerine başladı. Yaklaşık yarım asır boyunca hizmet veren ve yılların yorgunluğu sebebiyle talebi karşılamakta zorlanan eski teleferik hattında son sefer 1 Kasım 2012 tarihinde yapılmıştı. Tamamen sökülen hat ve kabinler, günümüz teknolojisine uygun olarak yeniden tasarlandı. Modern gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattının Teferrüç-Sarıalan arasındaki ilk etabı tamamlanarak bugün seferlerine başladı.

Yeni sistemle birlikte eskiden zor ve sıkıntılı olan seyahat şartları, yerini konfora bıraktı. Daha önce 40 kilometre hızla esen rüzgarda sefere çıkamayan kabinlerin yerini 80 kilometre hızdaki rüzgarda bile çalışan kabinler aldı. Her 19 saniyede bir kalkan kabinlerle sıra bekleme derdi de ortadan kalktı.

Hava muhalefeti sebebiyle iptal edilen açılış törenine rağmen gencinden yaşlısına bir çok vatandaş teleferiğe akın etti. Vatandaşlarla birlikte Teferrüç – Sarıalan seferini yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “50 yıl sonra yenilenen teleferik, yeni ve modern haliyle vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladı. İstasyonlarımız ve kabinlerimiz tam kapasiteyle çalışıyor. Eskisine göre kapasitesi 12 kat arttı” diye konuştu.

“ULUDAĞ’A ÇIKMAYAN KALMAYACAK”

Bursalıların ve yerli yabancı turistlerin sabırsızlıkla beklediği yenilenmiş teleferik hattını hizmete açmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Altepe, “Artık burada uzun kuyruklar oluşmayacak. Vatandaşlarımız geldiğinde eskisinden daha konforlu kabinlerde oturarak seyahat etme fırsatı bulacaklar. Eskisi gibi ayakta ve sıkışarak yolculuk etmeyecek. 8 kişilik kabinlerde vatandaşlarımız, 15 dakika içinde Teferrüç’ten Sarıalan İstasyonu’na ulaşmış olacak” şeklinde konuştu.

“YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLDU”

Son yıllarda Bursa’nın turist kapasitesinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskiden yerli ve yabancı turistler saatlerce teleferik sırası beklerdi. Şu anda görüldüğü gibi burada ve zirvede Arap turistleri teleferiğe şimdiden alışmış durumda. Çünkü Arap turistler her gün Uludağ’a çıkmak, temiz hava almak istiyor. Bunun için de büyük sıkıntı içerisine giriyorlardı. Ama artık 15 dakika içerisinde Uludağ’a ulaşma fırsatını bulacaklar. Yağışların da bitmesiyle Uludağ cıvıl cıvıl olacak. Bu da Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük bir değer katacaktır”.

“HALK GÜNÜNDE YÜZDE 50 İNDİRİMLİ”

Bursa’ halkının yüzde 95’inin Uludağ’a çıkmadığını ifade eden Altepe, teleferiği kullanmayan Bursalılara seslendi. Bir buçuk yıl önceki fiyatlar ile hizmet verdiklerini belirten Altepe, “Zarar ettiğimiz tarifeyle vatandaşları Uludağ’a taşımaya devam edeceğiz. Yatırımcı firma 30 milyon lira yatırım yapmasına rağmen gidiş-geliş 20 liraya taşımaya devam ediyor. Çünkü sürümden kazanıyor. Ama yaşlılarımız ve çocuklarımız için her zaman indirimimiz mevcut. Bununla birlikte vatandaşlarımız, halk günü dediğimiz çarşamba günü ise yüzde 50 indirimle yolculuk edebilecek. Yani buradan bir kişi Uludağ’ın zirvesine 10 liraya hem gidecek hem dönecek” dedi.

Teleferik hattının açılması ile Uludağ’a çıkmak için akın eden vatandaşlar ise bilet fiyatlarının hayli uygun olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.