Büyükelçi Kudzmanasın kayak keyfi

Büyükelçi Kudzmanasın kayak keyfi :Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Erciyes Kayak Merkezi’nin dünya standartlarında olduğunu söyledi.

Kudzmanas, ailesiyle birlikte geldiği Erciyes’te, AA muhabirinine yaptığı açıklamada, Erciyes’in hem Kapadokya bölgesine yakın olması hem de Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’nin bölgeyi Türkiye ve Avrupa’daki kayak merkezlerinden farklı kıldığını belirtti.

İlk kez geldiğini Erciyes’e hayran kaldığını ifade eden Kudzmanas, “Kayseri, kara yoluyla Ankara’ya 3 saat gibi kısa bir mesafede. Erciyes de havalimanına da çok yakın. Buraya gelen kayakseverler Kapadokya bölgesinindeki tarihi ve doğal güzelliklere de kolaylıkla ulaşabileceği için avantajlı bir tatil imkanı var” dedi.

Ankara’ya döndüğünde görüştüğü kişilere mutlaka Erciyes’e gitmesini tavsiye edeceğini belirten Kudzmanas, şunları kaydetti:

“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonra da fırsat buldukça Erciyes’e ailemle birlikte kaymaya geleceğim. Böylesine ihtişamlı bir dağ, Kayseri ve Türk insanı açısından da çok büyük avantaj. Türkiye’de ve Avrupa’da bir çok kayak merkezini gezme imkanım oldu. Erciyes’in standartlarında çok az kayak merkezi var. Gerek pistleri gerekse mekanik tesisler ve sunulan hizmetler açısından dünya standartlarında bir kayak merkezi.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler de Kudzmanas’ı Erciyes’te misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Önemli ziyaretçilerin Erciyes’in tanıtımı açısından gerekli olduğunu ifade eden İkiler, önümüzdeki dönemlerde Litvanya’dan Erciyes’e çok sayıda turist beklediklerini dile getirdi.