Çakırgöl kayak merkezi projesi yatırımcı bekliyor

Çakırgöl kayak merkezi projesi yatırımcı bekliyor :HAYAL proje olarak nitelendirilen Çakırgöl Projesi’ni yakından takip ettiğini ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, “Projenin imar planları tamamlandı. Şimdi projeye yatırımcı bulmaya çalışıyoruz” dedi. Kayak merkezinin yapının büyük bir maliyet gerektirdiğini kaydeden Özak, “Çok büyük bir maliyet söz konusu. Burayı özel sektör yap işlet devret modeliyle rahatça yapabilir, özel sektör burayı gerektiği gibi planlayabilir. Yatırım yapacak kişi büyük rakamlarla bunu yapacak. Teleferik telesiyej yapımını üstlenecek” şeklinde konuştu.

TELEFERİĞİ FİRMA YAPACAK

İhaleyi alacak olan firmanın teleferik telesiyeji yapabileceğini kaydeden Özak, “Çakırgöl’ün tamamlanmasında daha kat edeceğimiz yolumuz var. Ama en güzeli yolun bitme aşamasına gelmesidir. 2014 Ağustos ya da Eylül ayında yol tamamen biter. Gerekli planlar yapıldı. Türkiye’de ilk defa bir yaylanın kayak merkezinin böyle alt ve üst ölçekte planlarının yapıldığını görüyoruz. Bu başka bir yerde yok. Yol bittikten sonra tahsis olabilir. Tahsis yerel, ulusal, uluslararası olabilir. Bu açıdan bir yönetim kurarak alacağımız mesafeleri planlamamız gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak Trabzon-Gümüşhane sınırında, Zigana Dağı silsilesinde yer alan 2504 rakımlı Çakırgöl Yaylası’nda yapılması planlanan kayak merkezinin yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çakırgöl Yaylası’nda kış turizmiyle ilgili 7 yıldır laboratuvar çalışması yaptıklarını ifade eden özak, “Hiçbir olumsuz gelişme yok. Bir kayak merkezinde çığ olursa kayak olmaz. Sis, rüzgar, nem bütün bu kriterler değerlendirilerek bu projenin hayata geçirilmesine karar verilmiştir. Rüzgar, sis, nem orada bulunmuyor. Buranın master planı da yapılmıştır.