Çambaşı kayak tesisi denize en yakın kayak tesisi olacak

Çambaşı kayak tesisi denize en yakın kayak tesisi olacak : Ordu’da yapımınına 2012 yılında başlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi’nin bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor – Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: “Çambaşı Kayak Tesisimiz Türkiye’nin ilk 5 tesisinden birisi olacak” – “Bu proje Türkiye’de denize en yakın Kayak Tesisi olacak”
Ordu’da yapımına 2012 yılında başlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesinin bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, beraberinde Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ile Çambaşı Kayak Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na yapımı devam eden tesislerle ilgili yetkililerden bilgi alan Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Karadeniz’in en büyük tesisi olacak projemiz, Türkiye’nin ise ilk 5 kayak tesisi arasında yer alacak” dedi.

Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası sınırları içerisinde inşa edilen kayak tesisinin hızla tamamlanmaya çalışıldığına işaret eden Yılmaz, ihale bedeli 27 milyon 789 bin lira olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapımı gerçekleştirilen Çambaşı Kayak Tesisi’nin bu yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

650 dönüm arazi üzerinde inşa edilen tesisin Çambaşı’nın ve Ordu’nun turizm umudu olacağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kayak Merkezi Kompleksi İçerisinde dağ evi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunuyor. Kayak için yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde parkur oluşturulacak. Tesis de ayrıca yazında hizmet verebilecek 750 metrekare alanında 1 buz pisti mevcut. 27 milyon 789 bin lira tutarındaki bu devasa tesisin tamamlanmasının ardından Ordu turizmde çağ atlayacak. Çambaşı Kayak Tesisimiz Türkiye’nin ilk 5 tesisinden birisi olacak. Çambaşı Kayak Tesisi ve Ordu Çambaşı yolu tamamlandığında bölgemiz turistlerin cazibe merkezi olacak.”

Çambaşı Kayak Tesisi’nin Ordu’da turizme büyük katkı sağlayacağının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Çambaşı Kayak Tesisi, Ordu’nun vizyon projesi olacak. Artık büyükşehir belediyemiz bünyesinde olacak kayak tesisimizi bu yıl hizmete açacağız. Bu proje Türkiye’de denize en yakın kayak tesisi olacak. Biz inşallah bu tesislerimizle turizmle ilgili büyük mesafe alacağız. Restoranları, konuk evi, konaklama alanlarıyla burası 3-4 yıl içerisinde en önemli turizm merkezi olacak. Ben bu projeyi havalimanından sonra en prestijli projemiz olarak görüyorum. İnşallah burası Karadeniz’e, Türkiye’ye hizmet verecek bir tesis olacak.”

Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla tesisten yararlanan kişi sayısının yüz binleri aşacağını sözlerine ekledi.