Çambaşı Yaylasına Yapılan Kayak Tesisi Hızla İlerliyor

Çambaşı Yaylasına Yapılan Kayak Tesisi Hızla İlerliyor :AK Parti Ordu Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, Ordu’nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’nda yapımı süren kayak tesisi ve yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya tarafından karşılanan Şener, Ordu-Çambaşı Yaylası arasında yapımı süren yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Kayak tesisi çalışmaları hakkında da bilgi alan Şener, her iki yatırımın da bitirilmesi için hükümet nezdinde tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Şener, “Ordu-Çambaşı yolu projesinin önemli bir ayağı olan Kabadüz ile Çambaşı arasındaki 10 kilometrelik yol çalışması hızla devam ediyor. İnşallah 2015’in sonuna kadar bu yolu tamamlamak istiyoruz. Burası turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. Alt yapı itibariyle sorun büyük oranda çözülmüş olacak. Bu yol ile birlikte hem kamu hem de özel sektör olarak yatırımlar yapılıyor” dedi.

Kuzeyden güneye doğru Ordu’nun 4 ayrı bölgesinde çalışmaların sürdüğünü söyleyen Şener, “Karadeniz-Akdeniz yolu, Kabadüz-Çambaşı yolu, Fatsa-Korgan-Kumru-Niksar yolu, Kabataş-Reşadiye yolu, inşallah Ünye-Akkuş yolu kısaltılmış duble yol projesi Ordu’nun önümüzdeki yıllarda alt yapısına hizmet vererek, turizm potansiyelini arttırmayı sağlayacak. Hızla gelişen bir Ordu var. Her bölgesi şantiye gibi geleceğe hazırlanıyor” diye konuştu.

Denize en yakın kayak pistinin Ordu’ya yapıldığını ifade eden Şener, “Ordu’yu cazibe merkezi yapacak çok modern bir kayak tesisi yapılıyor. Önümüzdeki yıl inşallah burada kayak yapacağız ve iki ayrı teleferik sistemi ile yerli yabancı turistlere hizmet vereceğiz. Denize belki de en yakın kayak merkezi olacak. Denize yapılmış havaalanından denize yakın kayak pistine herkes rahatlıkla ulaşabilecek. Önümüzdeki kış mevsiminde Ordulu hemşehrilerimiz ve dışarıdan gelen misafirlerimizle burada kayak yapacağız” şeklinde konuştu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Sayın Milletvekilimiz bölgemizde yapılan karayolu, kayak merkezi ve oteller ile ilgili gelişmeleri gördüler. Sayın Vekilimizin desteği ile buradaki yatırımları hızlandırarak, havaalanı inşaatının bitimi tarihi ile aynı sürede buralardaki yatırımları da bitirerek turizm alanlarımızı genişletip, ilimizin tanıtımını yaparak bölgemize ciddi manada katkı yapmasını sağlayacağız. Alt yapı çalışmaları sürüyor” dedi.