Cıbıltepe Kafkasların da cazibe merkezi olacak

Cıbıltepe Kafkasların da cazibe merkezi olacak :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi, son zamanlarda yapılan yatırımlar ve hayata geçirilecek projelerle yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi olacak.

Sarıçam ormanları ve kristal karıyla bilinen 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, uzun kayak pistleri, modern donanımlı telesiyejleri ve yeni yapılan konaklama tesisleriyle yalnızca Türkiye’nin değil, Kafkasların da Cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın tarihi, doğası ve turizmi ile önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalarla kış turizmi açısından çok önemli mesafe alındığını ancak bunun yeterli olmadığını vurgulayan Gürbüz, “Bizim hedeflerimiz, projelerimiz çok büyük. Kayak merkezimizi daha fazla geliştirip modern hale getirerek Kafkasları bu bölgeye çekmek istiyoruz. Biz Sarıkamış’ta yalnızca kış turizmini düşünmüyoruz. Turizmi 12 aya yayarak bölgenin ekonomisini güçlendirip işsiz gençlerimize iş imkanı sağlayacak istihdama yönelik projeler hazırlıyoruz” dedi.

Sarıkamış’ın var olan potansiyelinin yalnızca yüzde 50’sinin değerlendirebildiğini anlatan Gürbüz, şunları kaydetti:

“Sarıkamış’ta baharın gelmesiyle çok önemli çalışmalar başlayacak. Öncelikle kayak merkezimizde projeleri hazırlanan 3 bin metre uzunluğunda gondol, bin 400 metrelik kızak pisti parkuru, Oteller bölgesinde kayakseverleri taşıyacak 600 metre uzunluğunda telesiyej, araç parkı ve çevre düzenlenmesi yapılacak. Ayrıca yaz turizmine yönelik iki adet futbol sahası yapımına başlanacak. Biz bu tesisleri yaparak kamp için Avusturya’ya giden futbol takımlarını Sarıkamış’a getirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında yayla turizmi ve bisiklet organizasyonları hayata geçecek.

Konaklama sorununu halletmek için yatak kapasitesini 10 bine çıkarmak zorundayız. Şu anda oteller ve kamu misafirhaneleriyle birlikte yaklaşık bin 500 kişiye hitap edecek durumdayız. 4 adet otel inşaatı sürüyor ancak yeterli değil. Bunun için özellikle yerli yatırımcılarımızın zaman kaybetmeden harekete geçmesi lazım.”

Cıbıltepe Kayak Merkezinde, toplam uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom ve bir snowboard pistinin yanı sıra Saatte 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip bilgisayar donanımlı 3 telesiyej tesisiyle hizmet veriliyor.