Cıbıltepe Kayak Merkezi beyaza büründü

Cıbıltepe Kayak Merkezi beyaza büründü :Türkiye”nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, beyaza büründü.

İki gündür etkisini sürdüren yağışın ardından sarıçam ormanları arasında bulunan kayak merkezinin 2. etap pistlerinde kar kalınlığı 4 santimetre ölçüldü.

Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KAR-SAR-TUR Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır pistlerde dolgu, bakım ve tesviye işlerinin tamamlandığını, kayak için bütün koşulların en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

İkinci etap pistlerde kar kalınlığının 4 santimetre ölçüldüğünü belirten Özbey, “Bu, sezonun pistlere yağan ilk karı. Yağan kar alt zemin oluşturması açısından bizim için çok önemli. Zaten kaymakamlık, İl Özel İdaresi ve belediyemize ait iş makineleriyle pistlerde muazzam çalışma yaptık. Bu sezon kayak severlerin güvenli, doyasıya kayabilecekleri pistler oluşturduk. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı, yeterince kar yağdığında kayak sezonunu açmış olacağız” diye konuştu.

Türkiye”nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Cıbıltepe”de, 25 kilometre uzunluğunda 9 pist ve 4 telesiyej bulunuyor.