Cıbıltepe Kayak Merkezi gece kayağına kavuşuyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi gece kayağına kavuşuyor :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayakseverler, bu sezon itibarıyla gece kayağı yapabilecek – Vali Özdemir: “Birçok kayak pistinde gece kayağı yapılamadığı için akşam aktiviteleri eksik kalıyor. Bu sene bizim amacımız gece de insanların kayak yapabilecekleri bir altyapıyı oluşturmak. Aydınlatmayla ilgili çalışmalarımız bitti. 2014-2015 kayak sezonuna hazır hale geldi”

Türkiye ‘nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayakseverler bu sezon itibarıyla gece kayağı da yapacak.

Kars Valisi Günay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin kent ve bölge için önemli olduğunu belirterek, kayakseverlere iyi hizmet verebilmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kayak tesislerinin şehirle bütünleştiğini ve tesislerin karayoluyla bitişik hale geleceğini belirten Özdemir, “Dünyada bu şekilde kayak merkezi olan ender yerlerden birisi. Şimdiye kadar gördüğüm bütün kayak merkezlerinde belli bir yüksekliğe çıkıyorsunuz, ulaşım anlamında sıkıntı yaşıyorsunuz ama burada tesislerimiz Erzurum-Kars karayolunun hemen bitişiğinde” dedi.

Özdemir, birçok kayak pistinde gece kayağı yapılamadığı için akşam aktivitelerinin eksik kaldığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Bu sene bizim amacımız gece de insanların kayak yapabilecekleri bir altyapıyı oluşturmak. Aydınlatmayla ilgili çalışmalarımız bitti. 2014-2015 kayak sezonuna hazır hale geldi. Direklerin hepsi hazırlandı. Montajı ve lambaların takılması kaldı o da devam ediyor. Bir ay içerisinde o da bitecek. İnsanlar belli saatlerde kayak yapıyor ancak öğleden sonra kayak imkanları azalıyor. Kayak merkezlerinde akşam etkinlikleri insanlara ayrı bir heyecan katıyor. Birçok kayak tesisinde de meşaleli kayak gösterisi yapılıyor. Bu sayede özellikle gençlerin de rahat vakit geçirebileceği bir alan oluşturacağız.”

– Açık alanda dağ kızağı da yapılacak

Gece aydınlatmasıyla daha uzun süre kayak yapılabileceğini ve merkeze şehir dışından da çok sayıda kayakseverin geldiğine değinen Özdemir, gece kayağının şehrin tanıtımına önemli katkı sunacağını bildirdi.

Açık alanda dağ kızağı imkanı yapmayı sağlayacak tesislerin yapımına da devam edildiğine değinen Özdemir, bunun da Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını kaydetti.

Vali Özdemir, kızak pistinin uluslararası özelliklere sahip olacağına işaret ederek, “Bu konuda yapılabilecek olimpiyatlara bile talibiz. Gelecekte Kars’ta böyle bir olimpiyat da düzenlenecek inşallah” ifadelerini kullandı.