Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde 4. telesiyejde test çalışmaları başladı

Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde 4. telesiyejde test çalışmaları başladı :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yapımı tamamlanan ve bu sezon hizmete girecek 4’üncü telesiyejde test çalışmaları başladı.

Yeni telesiyejle oteller bölgesinden 1 ve 2. etap pistlere kayakseverlerin taşınması sağlanacak. Ayrıca bu alana çocuklar için bir de kızak pisti bölümü yapılacak.

Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy yaptığı açıklamada, yapılan yatırımlarla turizm potansiyelini hızla genişletmeyi hedeflediklerini, gerek mekanik, gerekse konaklama tesisleriyle çok iyi bir ivme yakaladıklarını söyledi.

MERKEZE 5 YENİ OTEL YAPILIYOR

Bu sene bahar aylarından itibaren kayak merkezinde çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Toksoy, “Şu anda kayak merkezinde 5 otel yapılıyor, bunlardan iki tanesi bu sezon hizmete girecek. Bu otellerde kalan konuklara hizmet vermek için 700 metre uzunluğunda saatte bin 200 kişi kapasiteli telesiyej yapımını tamamladık. Kaymakamlık, belediye ve il özel idare ekipleriyle ayrıca bu alanda dolgu, yarma ve tesviye işleri yaptık. Karanlık dere, zirve, orta kafede çevre düzenlemeleri, pistlerde drenaj, dolgu ve taş temizliğiyle muazzam bir çalışma gerçekleştirerek sezona hazır duruma getirdik” diye konuştu.

“SARIKAMIŞ DÜNYADA BİR NUMARA”

Toksoy, ilçeye gelecek kayakseverlerin korkusuz, konforlu ve keyifle kayak yapmaları için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Gece kayağı için 1. etap pistin aydınlatılması çalışmalarının sonuna gelindi. Yani kayakseverler hava karardıktan sonra da kayak yapabilecekler. Bir de uluslararası niteliklere sahip kızak pisti yapımı devam ediyor. İnşallah onu da bu sezon faaliyete sokacağız. Bu sezon kayak merkezinde çok keyifli kayak olacak. Kayağa en el verişli kar Sarıkamış’a yağdığı için Sarıkamış dünyada bir numaradır. Önümüzdeki yıl içinde şehirden kayak merkezimize bağlantı kuracak gondol projesine başlayacağız. Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerin bu şekilde ilçe merkezine inmesini sağlayarak burada ekonomiyi daha canlı hale getireceğiz.”

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom ve 1 snowboard pistiyle saatte ortalama 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip bilgisayar donanımlı 4 telesiyej tesisi faaliyet gösteriyor.