Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde Kış Hazırlığı

Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde Kış Hazırlığı : Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kış sezonu hazırlıkları devam ediyor.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kış sezonu hazırlıkları devam ediyor.

Sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleri ve kristal karı ile yerli ve yabancı turistlerin gözde kayak merkezlerinden biri olan Cıbıltepe, sezona hazırlanıyor.

Kış mevsimi öncesinde pistler bölgesi ve mekanik tesislerde bakım ve hazırlık çalışmalarına hız verilirken, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için pistler ağaç, kök ve otlardan temizleniyor.

Kayak merkezindeki pistler bölgesi ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur A.Ş Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın turizm potansiyeli ve tarihsel açıdan Doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye’nin incisi olduğunu söyledi.

Devletin bu bölgeye her türlü desteği verdiğini ve verilen bu imkanları değerlendirerek halkın hizmetine sunmak için çaba sarf ettiklerini belirten Özbey, şöyle devam etti:

“Mekanik tesislerin bakımı devam ediyor. Bütün eksiklikleri gideriyoruz. Pistleri ağaç, kök ve ot gibi unsurlardan temizliyoruz. Pistte bulunan taş ve otları makine ve insan eliyle temizleyerek halı saha haline getiriyoruz. Yani 15-20 santimetre kar yağdığında rahatlıkla kayak yapılacak duruma geliyor. Sarıkamış Yüksek Rakım ve düşük nem oranı olduğundan kar yağdığında erime olmuyor. Sarıkamış, kayağın her türlü organizasyonuna ev sahipliği yapacak özelliğe kavuştu. Bir taraftan kızak pisti, bir taraftan pistlerin aydınlatılması ve yeni yapılan telesiyejle ayrıca bu kış sezonunda hizmete girecek iki otelle Sarıkamış’ın turizm potansiyeli daha da artacak.”

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pist ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 3 modern telesiyejin bulunurken, 700 metre uzunluğunda yeni bir telesiyej ile uluslararası niteliklere sahip kızak pisti bu yıl kayakseverlerin hizmetine girecek.