Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde kış hazırlıklarına başlanacak

Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde kış hazırlıklarına başlanacak :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, Mekanik tesisler ve pistler bölgesinde bakım ve tesviye işlerine başlanacak.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, yaptığı açıklamada kış mevsime hazırlık amacıyla çalışmaların şimdiden başlaması gerektiğini söyledi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin her geçen yıl turist potansiyelinin artığına dikkat çeken Gürbüz, “Bizim amacımız kayak merkezimizi Türkiye’de en erken ve en uzun kayak yapılabilecek bir kayak merkezi haline getirmek. Bu nedenle pistlerimizde yerli ve yabancı kayakseverlerin daha rahat ve güvenli kayak yapabilmelerini sağlamak için bakım ve tesviye çalışması yapacağız. Ayrıca 3 telesiyejin de bakımı yapılacak. Bu çalışma programında kayak merkezinde görev yapan 15 personel ile il özel idaresine ait iş makineleri de çalışacak. Kar yağana kadar bu çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Kayak merkezinde, toplam uzunlukları 25 kilometre olan 8 slalom, 1 snowboard pist ile Saatte 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip 3 bilgisayar donanımlı telesiyej tesisleriyle hizmet veriliyor.