Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde yeni tesislerin yapımı

Cıbıltepe Kayak Merkezi ‘nde yeni tesislerin yapımı :Türkiye”nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi”nde, spor tesislerinin hizmete açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, kayak merkezindeki yapımı devam eden futbol sahaları ile spor tesislerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin 12 aya yayılması açısından spor turizminin çok önemli olduğunu söyledi.

Kış turizminde yapılan mekanik tesisler, yeni açılan oteller ve altyapı çalışmalarıyla önemli mesafe aldıklarını belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

“Şu anda yapımı devam eden ve bu yıl hizmete girmesi planlanan 3 otel var. Yani her geçen gün yatak kapasitemizi, konaklamamızı genişleterek devam ediyoruz. Konaklama sorunu bir taraftan çözülürken, diğer yandan spor tesislerimizin yapımı aralıksız devam ediyor. Kayak merkezinin alt kısmındaki oteller bölgesinde standartlara uygun iki futbol sahası ile salon sporlarının yapıldığı kapalı alanlar inşa ediliyor. Bu tesisler tamamlandığında birinci lig başta olmak üzere bütün futbol takımlarımızı, hatta yurt dışından da gelecek futbol ve diğer spor branşlarından kafileleri ağırlayacağız. Bütün sportif aktivitelerin yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şekilde turizm potansiyelini artırarak bölgenin istihdamına, ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız.”