Cıbıltepe Kayak Merkezi sezona hazırlanıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi sezona hazırlanıyor :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, pistler bölgesi ve Mekanik tesislerde kış sezonu hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

Sarıçam ormanları arasında yer alan uzun kayak pistleri ve modern donanımlı telesiyejleriyle gözde kayak merkezlerinden biri olan Cıbıltepe’de, kayak sezonu öncesinde pistlerde temizlik ve tesviye çalışmaları sürerken, diğer yandan da bu kış hizmete girecek dördüncü telesiyejin montajı yapılıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kayak sezonunda kayakseverlere daha iyi hizmet verilmesi için pistler bölgesinde ve yeni yapılan mekanik tesislerle büyük bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Kars Valiliği ve Sarıkamış Belediyesi’nin katkılarıyla kayak merkezinde önemli projelerin hayata geçtiğini belirten Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti:

“Karanlık dere ve 2. etapta bulunan pistlerin büyük bir bölümünde bakım ve temizlik işleri tamamlandı. Mekanik tesislerdeki, hidrolik, mekanik, Elektrik ve yağlama işlemleri devam ediyor. Şu anda bu kayak sezonunda hizmete girecek 1. etaptaki telesiyejin montaj çalışmaları hızla sürüyor. Yaklaşık 700 metrelik hattın alt ve üst istasyonları kuruldu, direkleri dikildi. Telesiyejin halatı çekildikten sonra test çalışmasına başlanacak. Diğer yandan yine 1. etapta yapımı süren ve Türkiye’de bir ilk olacak kızak pisti çalışması da aralıksız devam ediyor. İnşallah bu kayak sezonunda ilçemizde daha çok yerli ve yabancı turist ağırlayacağız. Tek amacımız turizm potansiyelini üst seviyelere çıkararak bölge ekonomisine katkı sağlamak ve aynı zamanda işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamaktır.”

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde hizmete girecek olan ve Saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli dördüncü telesiyejin montajında çalışan işçiler, iki bin beş yüz rakımda Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesiyle mekanik tesisler bölgesinde yaktıkları ateşle ısınarak çalışmalarına devam etti.